Министерството на финансите (МФ) извади бизнесмените Боян и Цветомир Найденови

...
Министерството на финансите (МФ) извади бизнесмените Боян и Цветомир Найденови
Коментари Харесай

Извадиха братя Найденови от списъка Магнитски

Министерството на финансите (МФ) извади предприемачите Боян и Цветомир Найденови от българския лист " Магнитски ". Това става на база решения на Върховния административен съд (ВАС).

Припомняме, на 8 октомври Върховен административен съд анулира " предписание № 5615 от 28.07.2021 година по адм. дело № 6653/2021 година на Административен съд – София-град и вместо него постановява да се преустановят фактическите дейности по поддържане на данните на Цветомир Найденов в Списък на физическите лица, „ асоциирани лица по смисъла на т. 1, писмен знак б) от Решение № 441 от 04 юни 2021 година на Министерски съвет на Република България, поддържан на интернет страниците на Министерство на финансите и на интернет страницата на Национална организация за приходите, осъществявани от длъжностните лица на Министерство на финансите и Национална организация за приходите, които дават отговор за поддържането на Списъка на страниците на Министерство на финансите и Национална организация за приходите, както и от страна на Държавна организация „ Национална сигурност “ и Националната организация за приходите, Министерство на вътрешните работи, Министерство на финансите и ДА „ Национална сигурност “ като членове на Постоянната работна група, основана с РМС № 441/04.06.2021 година, както и от непрекъснатата работна група като групов орган “, като постановлението на съда не предстои на обжалване.

На 11 октомври Върховен административен съд взе същото решение и във връзка с Боян Найденов, като анулира " предписание № 6835/15.09.2021 година, постановено по адм. дело № 8518/2021 година по разказа на Административен съд–София град (АССГ), с което е отхвърлено настояването на Боян Найденов за неотложно преустановяване на неоснователните дейности на длъжностни лица от Министерство на финансите, Национална организация за приходите, Министерство на вътрешните работи и Държана организация „ Национална сигурност “, както и членовете на непрекъсната работна група, изразяващи се поддържане данните му в лист по т.1 от Решение №441/04.06. 2021 година на Министерския съвет /РМС/ ". Решението на Върховен административен съд още веднъж не предстои на обжалване.

От МФ се съобразиха със правосъдните решения и актуализираха българския лист " Магнитски ", който съдържаше 21 имена на физически лица, само че от през днешния ден те към този момент са 19.

На база тези решение на съда Стефан Найденов, който е в листата " Магнитски " по идентични аргументи като Боян и Цветомир Найденови, би трябвало неотложно да бъде изваден.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР