Министерството на енергетиката ще направи предложение за сключване на договор

...
Министерството на енергетиката ще направи предложение за сключване на договор
Коментари Харесай

Министерството на енергетиката ще направи предложение за сключване на договор за 7 карго кораба с втечнен газ

Министерството на енергетиката ще направи предложение за подписване на контракт за 7 карго кораба с полутечен газ доставка на LMG. Това заяви министър председателят в оставка Кирил Петков на последното съвещание на държавното управление " Петков ", което министър председателят стартира с благодарности към министрите за взаимната работа.

Петков уточни, че в последните дни на държавното управление ще бъдат свършени 7 значими неща, като договорите за полутечен газ са едно от тях.

" Условието е идващия месец служебното държавно управление и служебното Министерство на енергетиката да обезпечат инфраструктура с Гърция и Турция. Този контракт, който през днешния ден ще се предложи, е значима стъпка на екипа, взаимно с Европейска комисия за обезпечаване на газ за идващите 6 месеца. Така улесняваме идващото държавно управление да довърши започнатото ", добави Петков.
" На второ място, държавното управление ще одобри новата отплата за цената на тока за бизнеса от 1 юли до 30 септември. Ще се резервира таванът от 250 лева, тъй че бизнесът да има предвидимост в идващите месеци. Реално ще помогнем на над 600 хиляди компании ", сподели Петков.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР