Министерството на енергетиката предложи за обществено обсъждане проект за промени

...
Министерството на енергетиката предложи за обществено обсъждане проект за промени
Коментари Харесай

Министерството на енергетиката предложи за обществено обсъждане промени в Закона за енергийната ефективност

Министерството на енергетиката предложи за публично разискване план за промени в Закона за енергийната успеваемост, с които се регламентира основаването на Национален фонд за декарбонизация (НФД). Той ще бъде приемник на Фонда енергийна успеваемост и възобновими източници.
 
Националният фонд за декарбонизация ще бъде главният финансов инструмент в поддръжка на обновяването на сградния фонд в страната. Той ще приспособява наличните финансови принадлежности или ще структурира спомагателни такива при нужда.
 
С препоръчаните промени се цели обезпечаване на нужната поддръжка за обновяването на сградния фонд в България и постигането на задачите на Дългосрочната национална тактика за подкрепяне на обновяването на националния сграден фонд от жилищни и нежилищни здания до 2050 година
 
Предвижда се подкрепяне на вложенията в нисковъглеродно развиване посредством стабилно и целеустремено финансиране на необятна група бенефициенти – крайни консуматори на сила – с оглед оптимално реализиране на задачите за декарбонизация на българската стопанска система.
 
С измененията в Закона за енергийната успеваемост се регламентира предпочитано финансиране на планове за повишение на енергийната успеваемост и за потребление на сила от възобновими източници при крайното ползване на сила в жилищни и обществени здания, както и такива на търговски сдружения.
 
Въвежда се по-лесно и бързо административно произвеждане по регистриране в регистъра на лицата, които правят обследването за енергийна успеваемост, узаконяването на здания, правенето на оценки за сходство на капиталовите планове и за енергийни спестявания и така нататък
 
Линк към публичното разискване.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР