Министерството на електронното управление (МЕУ) работи по законодателни промени, които

...
Министерството на електронното управление (МЕУ) работи по законодателни промени, които
Коментари Харесай

Законодателни промени ще пазят IT експерти, които съобщават за пробив от кибератаки

Министерството на електронното ръководство (МЕУ) работи по законодателни промени, които ще регламентират и в България така наречен Responsible Disclosure (добросъвестно докладване за уязвимости на IT-системи в случай, че с тях не е било злоупотребено).

Това съобщи заместник-министърът на електронното ръководство Михаил Стойнов. „ Ако някой от вас откри „ дупка “ в обществен уебсайт, а в това време не е злоупотребил с нея, не би трябвало да го грози опасност от гонене от службите за сигурност “, уточни като образец заместник-министърът.    

„ Темата е доста настояща в миг, в който в редица страни, измежду които и България, интензивно се дискутира потребността от реформиране на настоящото законодателство по отношение на компютърните офанзиви “, акцентира още Стойнов. По думите му за юристите и техническите експерти в този момент е предизвикателство да „ сортират “ злонамерения от доброжелателния неоторизиран достъп до компютърна система. Дефиницията би трябвало да разреши санкциониране на злодеите, само че да не и да криминализира етичните хакерски практики, прецизират от Министерството на електронното ръководство. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР