Министерство на здравеопазването /МЗ/ ще може да субсидира поддържането и

...
Министерство на здравеопазването /МЗ/ ще може да субсидира поддържането и
Коментари Харесай

НС прие единодушно промените в Закона за лечебните заведения

Министерство на опазването на здравето /МЗ/ ще може да субсидира поддържането и готовността на клиники и отделения по инфекциозни заболявания за оказване на здравна помощ при епидемиологично разпространяване на заразни заболявания, реши дефинитивно Народното събрание с единомислещо признатите промени в Закона за лечебните заведения. Депутатите гласоподаваха измененията на първо и на второ четене в границите на едно пленарно съвещание, без спор.

С измененията се задължава министърът на опазването на здравето да приведе в сходство наредбата, по която се случва субсидирането. Предвижда се субсидирането да се прави единствено през интервала на оповестено изключително състояние или на оповестена изключителна епидемиологична конюнктура.

Д-р Дариткова: Всички български жители ще имат достъп до имунизацията против COVID-19

Според вносителя на поправката доктор Даниела Дариткова /ГЕРБ/ предстоящите резултати от използването на смяната в нормативната уредба са свързани с гарантиране готовността на лечебните заведения за болнична помощ за оказване на навременна здравна помощ при епидемиологично разпространяване на заразни заболявания на територията на страната, съобщи Българска телеграфна агенция.

В отчета на комисията по опазване на здравето се показва, че препоръчаните промени няма да доведат до влияние върху държавния бюджет, защото субсидирането на лечебните заведения за болнична помощ се прави в границите на средствата за тези действия по бюджета на Министерството на здравеопазването за съответната календарна година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР