Министерство на вътрешните работи (МВР) входира отново в прокуратурата проектите

...
Министерство на вътрешните работи (МВР) входира отново в прокуратурата проектите
Коментари Харесай

МВР пак входира материалите за повдигане на обвинение срещу Борисов

Министерство на вътрешните работи (МВР) входира още веднъж в прокуратурата плановете на постановления за покачване на обвиняване на някогашния министър председател Бойко Борисов, някогашния финансов министър Владислав Горанов и пиара на ГЕРБ Севделина Арнаудова, потвърдиха за Българска телеграфна агенция от пресцентъра на вътрешното ведомство.

Прокурор Десислава Петрова, представител на Софийската градска прокуратура, също удостовери информацията. Тя добави, че документите нямат автограф и име на проверяващ служител на реда, само че имат сложени регистрационни номера. В досието към тях се съдържат и три броя разпити на Борисов, Горанов и Арнаудова като очевидци.

Миналата седмица при акция тримата бяха отведени в постройката на националната полиция. Повод за това бяха разпити на няколко души, измежду които и премиера Кирил Петков.

Повторното внасяне на документите се случва, откакто на 18 март Софийската градска прокуратура отхвърли, че има постъпили такива планове на постановления за покачване на обвиняване за Борисов, Горанов и Арнаудова, дружно с другите материали по досъдебното произвеждане във връзка, с което те бяха арестувани за 24 часа.

От Министерство на вътрешните работи обаче показаха, че постановленията за покачване са изпратени от Главна дирекция „ Национална полиция “ с придружително писмо.

Днес следва Софийският градски съд да се произнесе дали утвърждава или не протоколите за обиск в домовете на Борисов, Горанов и Арнадуова, извършени по необходимост от полицията на 17 март.

„ Ако те не бъдат утвърдени, всички обстоятелства отразени вътре - откритите и конфискувани движимости, положението им - не могат да се употребяват “, сподели прокурор Петрова. Тя добави, че прокуратурата ще заяви какво е решението на съда по този въпрос.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР