Министерство на туризма и Европейската асоциация на туроператорите и туристическите

...
Коментари Харесай

Зарица Динкова: Министерство на туризма предприе поредна стъпка в посока развитие, популяризиране и утвърждаване на българския туризъм

Министерство на туризма и Европейската асоциация на туроператорите и туристическите сътрудници /ЕКТАА/ подписаха съглашение за взаимно съдействие за разпространение на България като туристическа дестинация и идентифицирането ѝ като „ Предпочитана дестинация на EКTAA “ за 2024 година Това е изключителна опция за туристическия отрасъл у нас, защото мрежата от туроператори членове на ЕКТАА наброява 80 000 туристически организации , оповестиха от отрасловото ведомство. 

„ В бранш, в който всяко съдействие е от основно значение ние отчитаме нуждата от сливане на напъните на обществения и неправителствения бранш в туризма. Само по този метод, всички ние – институциите, неправителственият бранш и туристическият отрасъл ще се радваме на просперитета на един от най-важните и динамични браншове в българската стопанска система “.

Това сподели министърът на туризма Зарица Динкова при сключване на съглашението .

Генералният секретар на ЕКТАА Ерик Дресин акцентира, че Програмата „ Предпочитана дестинация на EКTAA “ е спомагателен инструмент в ръцете на Министерството на туризма посредством, който България ще бъде разпространявана в B2B сферата .

„ Ние планираме разнообразни начинания, които да бъдат в услуга на туристическия бранш в България, който е прелестен, само че в същото време има капацитет за развиване, с цел да може страната ви да бъде желана дестинация за Европа “ , сподели още Дресин.

Министър Динкова също по този начин посочи, че желанието на Министерството е да бъде оптимално потребно и в синхрон с промишлеността , а нейните цели за по-добро икономическо показване и напредък са главен приоритет и за нея. Именно поради това общественият и неправителственият бранш ще си сътрудничат координирано , с цел да бъде открита най-хубавата форма за работа с ЕКТАА.

Съгласно съглашението ще бъде направен календар със събития и действия, които Министерството ще приоритизира, а за задачата на съдействието с ЕКТАА са отделени 300 000 лева

Европейската асоциация на туроператорите и туристическите сътрудници е учредена през 1961 година. ЕКТАА членуват общо 30 европейски асоциации , представлявайки повече 80 000 туристически организации и туроператори с общ годишен оборот над 80 000 милиона евро .

ЕКТАА съставлява и пази правата и ползите на Европейските туроператори и туристически сътрудници, като посредством работните си комисиии Секретариата, открит в Брюксел, реализира непрестанен и директен мониторинг на всички дейности на ЕК, ЕП и Европейските институции, свързани непосредствено или индиректно с туризма.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР