Министерство на труда и социалната политика отличи ПРОМЯНАТА - най-голямата

...
Министерство на труда и социалната политика отличи ПРОМЯНАТА - най-голямата
Коментари Харесай

Министерство на труда и социалната политика отличи ПРОМЯНАТА

Министерство на труда и обществената политика отличи ПРОМЯНАТА - най-голямата обществено виновна самодейност на Нова Броудкастинг Груп, която се реализира в партньорство с фондация Reach for Change България - със своята огромна премия за Социална иновация, обвързвана със обществено включване. Годишните награди за “Социални нововъведения в поддръжка на обществената икономика” на министерството целят да насърчат развиването и да покачат видимостта на обществените нововъведения и общественото предприемачество в България. Наградата беше връчена от заместник-министър Зорница Русинова.

С второто място в същата категория бяха отличени ParaKids – спечелили в ПРОМЯНАТА 2016/2017. Миналата година четирима от Героите на ПРОМЯНАТА – Фондация “Заслушай се”, Социалната Чайна, Фондация “АСИСТ – помагащи технологии” и “Живот със Синдром на Даун” бяха отличени от министерството, а през 2015 година една от премиите беше за Враца програмен продукт общество.

“За нас тази премия е изключително скъпа, тъй като опитът ни демонстрира, че систематичната смяна при решаването на обществен проблем мъчно може да се случи без партньорство с институциите. Приемаме премията като знак, че сме на прав път.” – показа Юрий Вълковски, изпълнителен шеф на фондация Reach for Change България, който одобри премията дружно с посланика на ПРОМЯНАТА Ани Салич.

Само преди седмица ПРОМЯНАТА получи още едно значимо отличие - наградата Доброволческа самодейност за 2017 година на едноименните награди, проведени от фондация "Лале " и Националния алианс за работа с доброволци. Това е самопризнание за над 110-те часа непринуден труд, който близо 60 чиновници на NOVA - от разнообразни отдели и на разнообразни позиции - годишно поставят в поддръжка на децата на България. ПРОМЯНАТА е определена измежду 45 номинирани начинания, поради специфичния й принос в развиването на бизнес доброволчеството за обществени дела.

С тези две награди оценките за ПРОМЯНАТА за 2017 година стават към този момент пет. През ноември самодейността стана за втори следващ път притежател на купата “Най-устойчива дарителска програма” на премиите на Български дарителски конгрес. През юли тя беше отличена като "Инициатива в поддръжка на общественото предприемачество " на Годишните награди на b2b Media, а посланикът на ПРОМЯНАТА Ани Салич получи приз за справедлива и обществено значима телевизионна публицистика на годишните награди на списание „ Бизнес Лейди”.

ПРОМЯНАТА беше измежду най-високо оценените благотворители начинания и през 2015 и 2016 година, с общо 6 влиятелни награди за двете години. Впечатляващ е освен броят на премиите, а фактът какъв брой разнообразни организации и институции в действителност правят оценка самодейността – от медии, през институции и някои от най- огромните Неправителствени организации мрежи, до най-влиятелните бизнес и дарителски асоциации.

ПРОМЯНАТА цели да усъвършенства трайно живота на децата в България, като открива стимулирани обществени бизнесмени и им оказва помощ да осъществят по резистентен метод концепциите си за по-доброто и несъмнено бъдеще на българските деца. От 2014 година до момента ПРОМЯНАТА оказа помощ на над 17 000 деца и младежи от цялата страна.

Тази година нови петима обществени бизнесмени, които имат капацитет да трансформират живота на децата, доближиха до финалния стадий в самодейността. Публиката още веднъж ще има опция да поддържа своя любимец измежду тях посредством онлайн гласуването при започване на идната година.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР