Министерство на труда и социалната политика (МТСП) проверява сигнал за

...
Министерство на труда и социалната политика (МТСП) проверява сигнал за
Коментари Харесай

Проверяват сигнали за фалшиви трудови книжки

Министерство на труда и обществената политика (МТСП) ревизира сигнал за подправени формуляри за трудови книжки.

Сигналът е подаден преди седмица от президента на КТ „ Подкрепа “ Димитър Манолов. В него се показва, че на доста места у нас се продават трудови книжки, които са разпечатани от неоторизирани компании, с които министерството на процедура няма контракт, съобщи БГНЕС.

„ Проверката сподели, че министерството има контракт с една компания още от 90-те години. Тя също подаде сигнал за съществуването на такива случаи. Ще проверим изнесеното в двата сигнала. Ако има нарушаване на договорни положения или на законодателството, ще има наказания. Ако става дума за закононарушение, ще сигнализираме прокуратурата “, увери общественият министър Бисер Петков.

Той разяснява и тематиката за новата формула за пресмятане на пенсиите и дали от нея ще има ощетени лица. „ Такъв разбор се приготвя. Надявам се тази седмица да бъде подготвен. Ще дадем повече информация “, увери Петков. Симулация на Национален осигурителен институт демонстрира обаче, че в случай че от формулата на пенсиониралите се през 2017 година бъдат извадени трите години – 1997, 1998, 1999 година, за 37% от тях пенсията би била в по-малък размер, а за останалите – в по-голям.

„ Възложено е да се направи цялостен разбор с какви шпации може да се чака нарастване или понижение на пенсията “, добави още министър Петков.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР