Министерство на регионалното развитие и благоустройството трябва незабавно да се

...
Министерство на регионалното развитие и благоустройството трябва незабавно да се
Коментари Харесай

Транспортният бранш: МРРБ спешно да се заеме с проблемите в тол системата!

Министерство на районното развиване и благоустройството би трябвало неотложно да се заеме с многочислените проблеми в тол системата. Това обявиха от транспортния отрасъл през вчерашния ден на среща с представители на Министерство на регионалното развитие, на която обаче министърът не участва.

" Министерство на регионалното развитие неотложно би трябвало да върне старите цени на тол-а, които бяха в действие до края на юни 2023 година От страна на ведомството беше стихотворец явен ангажимент сегашните по-високи цени да влязат в действие, откакто министерството се оправи с проблемите в БГТОЛ - проблеми, които не отхвърля. Обещано и неизпълнено. По-евтината ставка би трябвало да бъде възобновена неотложно досега, в който не бъде изработен цялостен одит на тол системата, за което настояваме към този момент няколко години ", показаха от транспортния отрасъл.

" След това следва да се откри къде отиват всички пари, които постъпват в тази тол система, тъй като качеството на пътищата ни е плачевно, а средствата от тол-а, съгласно закона, би трябвало да отиват за градеж, поддръжка и рехабилитация на пътищата в страната. Недопустимо е в миг, в който водачите на тежкотоварните ППС са принудени да обикалят стотици километри, чакат с часове по границите и карат по разрушени пътища, да бъде вдигана тол ставката. Не може и не е редно българският бизнес да заплаща за услуга, която не му се дава ", безапелационни са от транспортния отрасъл.

" Не на последно място Министерство на регионалното развитие би трябвало да позволи въпроса с несъразмерно високите обезщетителни такси, които БГТОЛ постанова и решението на този проблем да важи освен за бъдещите, само че и за към този момент наложените санкции. Против всякаква логичност е за нарушаване от под 1 лева да се постановат санкции от 750 лева до 2500лв. Важно конкретизиране е, че в по-голяма част от случаите за тези нарушавания превозвачите не са отговорни ", подчертаха от транспортния отрасъл.

" Браншът е в протестна подготвеност, тъй като проблемите в БГТОЛ обсъждаме с всеки министър от въвеждането на тол-а у нас, а с изключение на симулирана угриженост и неправилен разговор не виждаме нищо друго отсреща ", споделиха в умозаключение от транспортния отрасъл.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР