Министерство на отбраната 6 февруари 2012 г. 8.10 часа. Страховито бучене

...
Министерство на отбраната
6 февруари 2012 г. 8.10 часа. Страховито бучене
Коментари Харесай

9 г. след потопа в село Бисер: Жертвите са забравени, местните-скарани, виновни-няма

 Министерство на отбраната 6 февруари 2012 година 8.10 часа. Страховито бумтене се чува откъм река Бисерска, преминаваща през харманлийското село Бисер. Само пет минути по-рано кметицата Златка Вълкова е получила злокобно позвъняване по телефона от Община Харманли: " Евакуирайте се, скъса се стената на язовир Иваново ". 

Жената съумява да извика " Бягайте " към няколко съселяни, стоящи край моста, когато 3-метрова приливна вълна опустошава всичко по пътя си. Язовирът е единствено на 10-12 километра от селото.

Бисер е под вода. Хората под паника се катерят по покривите на къщите си. Армията се включва в избавителната акция, като изпраща хеликоптери от авиобаза " Крумово ". БЧК пък оказа помощ на евакуираните, които бяха настанени в пространства на болничното заведение и старешки дом, напомня dir.bg.

По-късно татко и наследник от село Родопи, които се избавят по знамение, описват за претърпяното: 

" Излизаме от селото, подминаваме моста и колата пропада. Когато се обадихме на тел. 112, споделиха: " Излизайте от колата, изчакайте, ще пристигна помощ. " Излязохме през прозореца. Вратите не се отварят - водата ги притиска. Грабна ни течението. И отново звъня - викат: " Изпратихме кола. " Е, хубаво, изпратихте кола - една дребна спешна количка. Тя въобще не влезе. Викам им, че тази кола не може и би трябвало да пристигна поголяма. Те ми викат " добре, чакайте ". Чакаме го и в тоя миг колата потегля... Направи 4-5 кавака и спря. " " Бяхме тогава в подобен капан, че няма място за оттегляне. Викам, в случай че се пусна, синът остава. Той от горната страна на колата реве: Тате, ще се удавя. Не ми се умира... Издържахме... "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР