Министерство на отбраната на Великобритания съобщи, че руските войски продължават

...
Министерство на отбраната на Великобритания съобщи, че руските войски продължават
Коментари Харесай

Михаил Самус: Русия цели успех в Донбас, за да се върне обратно в Киев

Министерство на защитата на Англия заяви, че съветските войски не престават да се прегрупират и консолидират в посока Донбас, Източна Украйна. В този район се трансферират и наемниците от свързаната с съветската страна частна военна компания " Вагнер ".

Пред " Настоящее время " военният специалист Михаил Самус прави следната прогноза:

" Руснаците задействаха втория стадий от интервенцията. Замисълът е, извеждайки войските от Киев, Черниговска и Сумска област, да се концентрират в Донбас и да обкръжат там украинската армия. При триумф ще се опитат да се върнат в Централна Украйна и Киев. В момента се преформатират. Но качеството на войската и техниката, с която считат да го създадат, ще понижи успеваемостта на интервенцията им.

Съществуват подозрения, че са в положение да я осъществят. Да, към момента имат доста техника и персонален състав. Но и моралното положение на бойците, и техническото положение на въоръжението са по-зле спрямо преди месец. Да не забравяме, че население на Русия е 143 милиона и да активизира 500 000 или милион мъже не е проблем за съветската войска.

Друг е въпросът, че това значително ще е просто " месо ", а не военни експерти. Истината е, че половината от професионалния им състав е погубен. Унищожена е и половината от техниката. Да, съгласно статистиката имат 10 000 танка, 15 000 бронирани машини, хиляди единици артилерия, евентуално още 500 самолета, няколко стотин хеликоптера.

Но каква е техническата подготвеност на въоръжението им? Бих споделил, по-скоро неприятна, тъй като от опита ми знам, че техниката, която преди 20-30 години е била пратена в складовете, е окрадена. В съветската реалност надали някой си е правил труда да я опазва.

Според съветските планове през 2020 година 80% от техниката трябваше да е сменена с нова от вида " Армата ". Но не виждаме никакви " Армати ", не престават да водят война с Т-72, а тези, които са по складовите бази, са изпокрадени. И в този момент от 10 останали танка сглобяват 2. Това е техника без електроника, по-скоро са вторични първични материали. И ще станат лесна жертва на модерната противотанкова техника, с която разполага Украйна, с помощта на западните ни другари.

И това ще е основният проблем на интервенцията им Донбас. Ще опитат да нападат, само че това ще е придружено от доста жертви, така в случай че украинската защита там е доста мощна. "

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР