Министерство на отбраната на Руската федерация обяви за освобождаването на

...
Министерство на отбраната на Руската федерация обяви за освобождаването на
Коментари Харесай

Руската армия обяви превземане на Табаевка

Министерство на защитата на Руската федерация разгласи за " освобождението " на село Табаевка, Харковска област. Подразделенията на съветската формация " Запад " са взели под надзор село Табаевка, в купянското направление.

Че Русия евентуално е навлязла с свои войски в село Табаевка и в този момент се пробва да надгради триумфа си към Песчаное, Харковска област, оповестиха още през вчерашния ден анализаторите от Deepstate. Според информацията още от през вчерашния ден, това не може да бъде доказано на 100% и украинците не би трябвало да се паникьосват.

От Генералния щаб и военните на Украйна не се впечатляват от информацията, публикувана от съветските медии през днешния ден. В отчета на Генщаба от тази заран селото не се загатва, а представителят на Сухопътните войски Владимир Фитьо декларира тази заран, представен от УНИАН, че информацията на руснаците не подхожда на истината, а на потребността да разгласят победа преди изборите.

Всички изказвания на окупаторите за хипотетичното завладяване на Табаевка в купянската посока не дават отговор на действителността, боевете там не престават, споделя Владимир Фитьо.

Според броене на популацията от 2001 година в село Табаевка са живели 34 души . Също по този начин съгласно информацията на украинските медии преди началото на войната през 2022 година в село Крахмалное, южно от Табаевка и откъдето минава сега фронтовата линия на Купянското направление, са живели 45 души, като през днешния ден там няма цивилни и селото е изцяло унищожено.

Заявява се, че украинските въоръжени сили са се преместили на по-изгодни позиции.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР