Министерство на образованието пуликува верните отговори на тестовете по математика

...
Министерство на образованието пуликува верните отговори на тестовете по математика
Коментари Харесай

Вижте верните отговори на НВО по математика за 7 и 10 клас

Министерство на образованието пуликува правилните отговори на тестванията по математика за VII и X клас и формулите към тях. Те са оповестени на уеб страницата на МОН в графа „ Общо обучение “ – Национално външно оценяване.

Верните отговори на тестванията за VII клас и формулите към тях можете да видите тук:

Верните отговори на тестванията за X клас и формулите към тях можете да видите тук:

Гаф с формулите на външното оценяване по математика удължи изпита на десетокласниците с близо час. Рано сутринта учебните заведения са получили изпитния вид на теста и свитък с формули, които учениците имат право да употребяват. Оказва се обаче, че измежду формулите има сбъркани. Така изпитът бе пресечен до приемане на верния свитък.

Максималният брой точки на всички изпити е 100. Оценките на седмокласниците вземат участие в балообразуването за банкет в гимназия. Резултатите ще станат ясни на 28-ми юни.

В 9:38 часа през днешния ден в МОН е постъпил сигнал, че при щемпел на файла с формули по математика за десети клас, конвертиран от Word в PDF, в част от формулите не се пресъздават скобите, оповестиха от МОН.

В отговор на сигнала в границите на 6 минути е направена инспекция и файлът е качен още веднъж. Дадено е напътствие за начален миг на изпита да се счита моментът, в който всички възпитаници в съответното учебно заведение разполагат с наново качените правилни формули.

Изпитът се организира в една част и е с дълготрайност 90 минути. Учениците не са ощетени, твърдят от МОН.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР