Министерство на културата не е налагало мнение в промени в

...
Министерство на културата не е налагало мнение в промени в
Коментари Харесай

Отговор: МК не налага позиция, само събра мнения в промените на ЗРТ

Министерство на културата не е налагало мнение в промени в, а единствено е събрало експертните оферти посредством образуване на полемики. Това излиза наяве от позицията на ведомството във връзка хвърлената оставка на шефа на БНР пред Съвет за електронни медии. Вчера той разгласи, че всички оферти, които поддържа БНР не попадат в измененията и промените в Закон за радиото и телевизията.
Ето и цялата позиция на Министерството на културата по проблема: " Проектът на Закон за изменение и допълнение на Закона за радиото и малкия екран е създаден в осъществяване на разпореждания на Закона за държавния бюджет за 2020 година от работна група, основана със заповед на министъра на културата. В работната група участваха представители на заинтригуваните институции: Съвет за електронни медии, Българското национално радио, Българската национална телевизия, Министерството на финансите, Министерство на културата, Сметна палата и представители на Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори (АБРО). Участието в работната група даде опция на директно заинтригуваните страни да изложат своите мнения по всички въпроси, отнасящи се до ръководството на публичните медии.
 Рашидов предложи 5-годишен мандат за шефовете на Българска национална телевизия и БНР Рашидов предложи 5-годишен мандат за шефовете на Българска национална телевизия и БНР
Мандатът на генералните шефове на Българското национално радио и Българската национална телевизия да се усили от 3 на 5 години. То...
Ролята и задачата на Министерството на културата е само да сътвори нужната организация за осъществяване на работните съвещания, като даде опция на всички страни да проведат дебата за медиите свободно и в необятен формат, без да постанова своя позиция или политики и без да дава оферти или отзиви, свързани с регулирането на медийната среда или работата на публичните медии.
Целта на законопроекта е да бъде реализирано сходство с наредбите на Закона за обществените финанси, като бъдат преразгледани разпореждания на Закон за радиото и телевизията по отношение на фонд " Радио и телевизия ", както и финансирането на БНР и Българска национална телевизия да се приведе в сходство с разпоредбите на държавните помощи.
Всички препоръчани разпореждания, които касаят финансирането на публичните медии, бяха препоръчан към сегашния миг за публично разискване.
Проектът на Закон за радиото и телевизията е оповестен на интернет страницата на Министерството на културата и на Портала за публични съвещания за период от 30 дни. В интервала от 19 октомври до 18 ноември могат да бъдат процедирани оферти от всички заинтригувани страни, в това число от Българското национално радио.
 Шефът на БНР ще би трябвало да потвърждава трудовия си стаж Шефът на БНР ще би трябвало да потвърждава трудовия си стаж
Генералният шеф на БНР Андон Балтаков би трябвало да показа в оригинал доказателства за трудовия си стаж и да покаже документите на...
Всички постъпили досега оферти и отзиви, както и всички документи, свързани със Законопроекта, могат да бъдат. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР