Министерствата на земеделието и на труда и социалната политика ще

...
Министерствата на земеделието и на труда и социалната политика ще
Коментари Харесай

Две министерства договарят дърва на по-ниски цени за социално слабите

Министерствата на земеделието и на труда и обществената политика ще подпишат съглашение, с което да подсигуряват предпочитаното доставяне с дърва на по-ниски цени за хората, получаващи енергийни помощи. Заместник-социалният министър Надя Клисурска уточни за, че стъпката се подхваща поради неналичието на дърва в складовете на търговците. 

" С оглед на тревожната информация за дефицит на дърва, влязохме в разговори с Министерството на земеделието с концепцията да предоставим описи на лицата, които са декларирали предпочитание за доставяне. Целта е тези обществено слаби лица, които ще употребяват тази целева помощ за отопление, да бъдат снабдени предпочитано през горските стопанства на едни доста по-добри цени от пазарните ", посочи Клисурска. 

След като съглашението стане факт, ще бъдат направени описи по райони, а хората, утвърдени за енергийно подкрепяне, ще бъдат осведомени навреме за опцията. 

Социалното министерство към този момент изплаща целевата помощ от 623 лв. и 55 стотинки, като упованията са до края на август подкрепяне да получат повече от 100 хиляди семейства, кандидатствали през юли. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР