Министерският съвет, заедно с МВР, умножават усилията си срещу купуването

...
Министерският съвет, заедно с МВР, умножават усилията си срещу купуването
Коментари Харесай

Николай Денков: Докладът за удостоверяване на машините вече е в ЦИК

Министерският съвет, дружно с Министерство на вътрешните работи, умножават напъните си против пазаруването и продаването на гласове за балотажите в неделя. Това съобщи министър председателят Николай Денков във видеообръщение, публикувано от пресслужбата на Министерския съвет във връзка идния втори тур на локалните избори. 

" На прага на втория тур на локалните избори, една от най-важните задания пред държавното управление е да обезпечи почтено осъществяване на изборите. Тази задача сега е още по-важна, поради тревожната статистика за броя на изборните нарушавания към първия тур. Рекорден брой са сигналите, които постъпиха в Министерство на вътрешните работи по време на изборната акция, в деня на вота и в дните по-късно “, съобщи Денков. 

И добави:

" Повече от половината от всички сигнали – 1125, са за пазаруване на гласове. За това свидетелстват появилите се видеозаписи за корупционни практики, които към този момент се проверяват ". 

Премиерът разгласи, че е подсигурено засилено физическо наличие на полиция и жандармерия в градове и райони, в които исторически е имало най-вече сигнали за незаконна активност, обвързвана с изборния развой.

" Екипите на Министерство на вътрешните работи работят изключително и в цялостна готовност, с цел да лимитират оптимално търговията с гласове ", увери Денков. 

И съобщи:

" Вече е реалност още една основна стъпка на държавното управление за гарантиране на честното отчитане на изборните резултати, а точно удостоверяването на машините за гласоподаване на балотажа. Въпреки изключително късите периоди за осъществяване на цялата процедура още веднъж, Министерството на електронното ръководство работи непрекъснато и свърши работата си в период ". 

Той акцентира, че отчетът от процеса по засвидетелствуване към този момент е изпратен на Централната изборна комисия.

" Това е извънредно значимо, с цел да не повторим печалния резултат с половин милион невалидни гласа от първия тур

До края на изборния ден на 5 ноември държавното управление ще направи всичко належащо, с цел да могат българските жители, когато видят резултатите, да бъдат уверени, че изборът кой да ръководи тяхното обитаемо място е решен от жителите му, а не от изборни операции ", съобщи министър-председателят. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР