Министерският съвет взе решение да бъде открита процедура за възлагане

...
Министерският съвет взе решение да бъде открита процедура за възлагане
Коментари Харесай

„Къмпинг Градина“ се дава на концесия за 20 години

Министерският съвет взе решение да бъде открита процедура за възлагане на концесия за морски плаж „ Къмпинг Градина ", община Созопол, област Бургас. С нея се цели обезопасяване на морския плаж и даване на услуги от публичен интерес за периода на концесията, оповестява Министерски съвет.

Процедурата се организира по реда на Закона устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК). Предлага се срокът на концесията да е 20 години. Toй е аргументиран от позиция на периода за откупуване на вложенията и визията за дълготрайно развиване на морския плаж.

Размерът на минималното годишно концесионно заплащане е 71 598,43 лв. без Данък добавена стойност. Той е избран според признатата от Министерския съвет Методика за установяване минималния размер на концесионното заплащане за морските плажове по Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

С актуалното решение се цели да се обезпечи морски плаж „ Къмпинг Градина ", община Созопол, област Бургас, със наложителните действия по ЗУЧК - обезпечаване на водното избавяне, застраховане на прилежащата акватория, здравното и здравното обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж и даване на услуги от публичен интерес, изяснява решението си държавното управление.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР