Министерският съвет утвърди промяна във формата на обучение и броя

...
Министерският съвет утвърди промяна във формата на обучение и броя
Коментари Харесай

Кабинетът утвърди промяна в приема на студенти и докторанти за учебната 2020 - 2021 година

Министерският съвет утвърди смяна във формата на образование и броя на одобряваните студенти по специалността от контролираните специалности "Право ", оповестиха от държавната пресслужба.

Определените с Решение № 332 на Министерския съвет от 14 май 2020 година 850 места за постоянна форма, за които страната обезпечава средства за прехрана на образованието, се трансформират в 905 места и се разпределят на 850 места в постоянна форма и 55 места в задочна форма на образование. Утвърдените 421 места за постоянна форма за образование против възнаграждение в държавни висши учебни заведения се трансформират в 416 места и се разпределят на 391 места в постоянна форма и 25 места в задочна форма на образование.

Ето какво ще вземат решение министрите на следващия ден

Предлаганата смяна е в резултат на анулацията на Наредбата за единните държавни условия за придобиване на висше обучение по специалността "Право " и професионална подготовка "юрист ", вследствие на което през образователната 2020-2021 година висшите учебни заведения ще имат право да организират образование по специалността "Право " и в задочна форма на образование.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР