Министерският съвет ще проведе днес редовно и оперативно заседание, за

...
Министерският съвет ще проведе днес редовно и оперативно заседание, за
Коментари Харесай

Премиерът иска общините да получат помощ за ток, ако АДФИ каже, че харчат парите си прозрачно |

Министерският съвет ще организира през днешния ден постоянно и оперативно съвещание, с цел да прегледа проблемите на общините, методът, по който се харчат парите, както и отчет за в " Булгаргаз ".

Това стана ясно от думите на премиера Кирил Петков преди началото на държавното съвещание. Той акцентира, че желае дружно с министрите да дискутират " по какъв начин да вържем двете неща - общините, които имат потребност от средства, и евентуални инспекции от АДФИ за харченето на бюджетите им ". 

" В оперативното съвещание е доста значимо да обсъдим високите цени на тока и газа и по какъв начин да работим с част от проблемите, които засягат общините, само че и метода, по който тези общини с проблеми, харчат най-прозрачно бюджетите си. Защото това, което се споделя, че нямат средства за значими и сериозни неща, като учебни заведения, осветяване, детски градини, само че виждаме и непрогледен метод на харчене на пари по други пера, както в Столична община , съобщи Петков. Искам да дискутираме по какъв начин да вържем двете неща - общините, които имат потребност от средства, и евентуални за харченето на средствата, изясни още Петков. 

На оперативното съвещание вътрешният министър Бойко Рашков ще показа отчет за напредъка в следствието към " Булгаргаз ". " Явно имат съществено позволени нарушавания, с цел да имаме тези високи цени на газа. Оттук нататък да сме сигурни, че всеки, който е направил своите неточности, волно или несъзнателно, като тук въпросът е какъв брой волно съгласно мен, да знаем, че ще има последици и никой не може да прави просто решения, които най-после българският консуматор да заплаща ", добави министър председателят. 

Министърът на защитата Стефан Янев ще даде последни вести за проблема НАТО-Русия, който следим всекидневно, сподели още Кирил Петков.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР