Министерският съвет с участието на министъра на транспорта и съобщенията

...
Министерският съвет с участието на министъра на транспорта и съобщенията
Коментари Харесай

Министри се оправдават пред превозвачите

Министерският съвет с присъединяване на министъра на превоза и известията Николай Събев и министъра на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов предложения на среща представители на превозвачите, с цел да им показа идни ограничения на държавното управление и да бъдат чути техните оферти. Срещата беше работна и не се предполагаше да бъде записвана без знанието на участниците в нея.

Наличието на запис навежда на мисълта, че е издирван спор. Кабинетът изрично не търси спор. Доказателството е точно инициирането на поредици от диалози с сектора. За страдание на срещата разговор не беше открит с част от представителите от бранша.

Правителството благодари на тези, които останаха и имаха подготвеност да дискутират по какъв начин най-добре да бъдат подкрепени, се споделя в известие на пресцентъра на кабинета „Петков“.

От там показват, че една от ограниченията, които кабинетът ще инициира през идната седмица, е да изиска дерогация от Европейски Съюз за освобождение от данък на електрическата енергия и природния газ.

По-рано през днешния ден излезе аудиозапис от скандалната среща на премиера Кирил Петков с превозвачите.

Представители на сектора, които през вчерашния ден напуснаха афектирани срещата разпространиха скандалните думи на министър-председателя.

Според тях записът е изработен точно на срещата в Министерския съвет, а един от гласовете е на Кирил Петков.

„ Оставка на трима министри, в случай че се случи, значи просто цялото държавно управление пада. Да помислим какво значи. Означава длъжностен кабинет, последващи избори. А идващите избори композиция от „ Възраждане “ и всякакви други новородени партии. Шансът за някакво държавно управление ….май че България ще плаче “, споделя гласът, който съгласно тях е на премиера.

„ Ако желаете трите оставки, продължавайте, спрете центъра. Ще ни извършите най-голямата услуга на нас тримата. Някак си в България всеки гледа себе си. И всеки си вика, абе аз да се уредя аз. С този светоглед тази страна е изгубена. “, добавя той.

„ Ако желаете постоянно можете да си тръгнете, това е… По всяко време сте поканени, в случай че ви е досадно, да излезете – вратата е там ”, споделя още гласът.

„ Не става въпрос дали ни е досадно. Става въпрос за това, че вие сте ни поканили по съответна тематика. В момента разводнявате тематиката. Вие имате среща в 17:00 часа по-късно. И въпросите, които ние сме ви сложили, остават без отговор сега. Така че доста ви апелирам, дано да не разводняваме “, споделя различен глас.

„ Повярвайте ми, в случай че не желаете да слушате, вратата е там. Ето я. Зад Вас. Няма… Аз вземам решение тук по какъв начин ще приказвам и какво ще приказвам “, споделя първият глас.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР