Министерският съвет , с която се определят нови размери на

...
Министерският съвет , с която се определят нови размери на
Коментари Харесай

Колко ще харчат командированите в чужбина

Министерският съвет, с която се дефинират нови размери на дневните и квартирните пари, които пътуващите имат право да получат, когато са пратени в чужбина по работа.

Наредбата не е обновена от 2004 година, а новите суми са избрани по специфична методика. За страните от Европейски Съюз сегашният размер на дневните/квартирните пари се умножава по съотношението на действителните разноски на Брутният вътрешен продукт за съответната страна по отношение на България. За страните отвън Европейски Съюз изчислението е на база междинното за Европейски Съюз и съответната страна.

В края на текста " Дневник " разгласява таблица с полагаемите се суми за настаняване и дневни разходи в някои от страните, такива, каквито са посочени в проектонаредбата по време на публичното разискване.

По данни на Националния статистически институт за 2022 година пътуванията в чужбина със служебна цел са над 1.2 млн. Най-посещаваната дестинация от командированите е Гърция - близо 349 хиляди пътувания през годината. Най-многобройни са служебните пътувания до прилежащите страни като единственото изключения в топ 5 е Германия: Ето и сумите, които работодателите би трябвало да обезпечат:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР