Министерският съвет реши 350 млн. евро от бюджета на оперативните

...
Министерският съвет реши 350 млн. евро от бюджета на оперативните
Коментари Харесай

Правителството насочва 350 млн. лв. европейски средства за енергийни компенсации

Министерският съвет реши 350 млн. евро от бюджета на оперативните стратегии за интервала 2014 - 2020 година да бъдат ориентирани за покриване на енергийните потребности на бизнеса и крайните консуматори, оповестиха от пресслужбата на държавното управление.

Компенсациите се отпускат посредством използване на така наречен инструмент SAFE, основан на европейско равнище, в поддръжка на дребните и междинни предприятия и уязвимите домакиства, които са изключително наранени от увеличете цени на силата в подтекста на войната в Украйна.

За задачата ще бъде употребявано европейско финансиране от бюджета на шест оперативни стратегии - „ Иновации и конкурентоспособност “, „ Транспорт и транспортна инфраструктура “, „ Околна среда “, „ Региони в напредък “, „ Наука и обучение за образован напредък “ и „ Добро ръководство “.

Годишната инфлация в България за май 2023 година (10,1 на сто) продължава да е съвсем двойно по-висока от междинната за еврозоната (6,1 на сто), макар закрепения курс на българския лев към еврото. 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР