Министерският съвет прие решение за увеличаване на средствата от българската

...
Министерският съвет прие решение за увеличаване на средствата от българската
Коментари Харесай

Ще дадем повече пари за комисията за образователната програма Фулбрайт

Министерският съвет одобри решение за увеличение на средствата от българската страна в съглашението сред България и Съединени американски щати по отношение на Българо-американската комисия за учебен продан " Фулбрайт ".
Образователният продан сред Съединени американски щати и България под егидата на стратегия " Фулбрайт " стартира още през 1967 година. Ежегодно отпусканите средства от американския Конгрес са в размер на към 600 000 $. От българска страна в началото отпусканите от българското държавно управление 40 000 $ годишно от 2009 година са увеличени на 140 000 $. Сега МОН може да стартира поетапно нарастване с 30% за идващите 2 до 3 години, след което ще се проведат още веднъж договаряния и ще се приготви финансов проект от 2021 година или 2022 година нататък.
Между 1967 и 2018 година общият брой стипендианти възлиза на 1316 души. 594 българи и 722 американци са получили Фулбрайтови стипендии в разнообразни категории - учени и преподаватели, магистри и докторанти, помощник-учители по британски език, млади откриватели, експерти и експерти в държавния и неправителствения бранш. През последните 3 години Комисията се концентрира върху набиране за присъединяване в програмата на водещи български учени в региона на точните науки, защото възходящ интерес към тях се следи както от МОН, по този начин и от Държавния департамент на Съединени американски щати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР