Министерският съвет прие Решение за одобряване на проект на Закон

...
Министерският съвет прие Решение за одобряване на проект на Закон
Коментари Харесай

Одобрен е проект на ЗИД на Закона за отбраната и въоръжените сили на България

Министерският съвет одобри Решение за одобрение на план на Закон за изменение и допълнение на Закона за защитата и въоръжените сили на Република България.

С плана на закон се основава законова уредба за осъществяване на конституционните отговорности на българските въоръжени сили, на съюзните отговорности на страната в НАТО и уговорките по Общата политика за сигурност и защита на Европейски Съюз. Регламентират се случаите на присъединяване на въоръжените сили в състава на многонационални военни формирования при осъществяване на интервенции, задачи и други интернационалните начинания на територията на страната.

Регламентира се процесът по реализиране на оперативното управление, националният надзор и прехвърлянето на пълномощията за оперативното ръководство на формированията, когато те извършват задания на територията на страната.

Създава се експлицитна уредба, регламентираща периода на присъединяване на българските военнослужещи на длъжности в интернационална организация или самодейност в интервенция, или задача на територията на страната.

Осигурява се централизиран модел за предписание с непотребни движими движимости с общо предопределение, по този начин както това е уредено за непотребните движими движимости, представляващи артикули, свързани с защитата, в това число оръжия, муниции, взривни субстанции и пиротехнически произведения за да се даде опция за бързо освобождение от тях, посредством способите в Закона за държавната благосъстоятелност и правилника за неговото използване, непосредствено от местата на тяхното предпазване, без да е належащо да бъдат превозени и съхранявани от други длъжностни лица в разнообразни от досегашните складови региони.

Уеднаквява се срокът за командироване на представители на МО с този на мандата на чиновниците на Министерство на външните работи в задграничните представителства. По този метод ще се реализира синергия сред чиновниците на двете ведомства при отстояване на националните ползи и осъществяване на политиките на България, в подтекста на участието на страната в НАТО и Европейски Съюз.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР