Министерският съвет прие решение прокурорът от Върховната касационна прокуратура Иванка

...
Министерският съвет прие решение прокурорът от Върховната касационна прокуратура Иванка
Коментари Харесай

Правителството прие Решение за удължаване с три месеца на мандата на националния член и на неговия помощник в Eurojust от България, както и за определяне на заместник на националния член

Министерският съвет одобри решение прокурорът от Върховната касационна прокуратура Иванка Тодорова Которова – Духлакова, избрана за народен член в Евроюст от Република България, да извършва своите функционалности още 3 месеца.

Със същото решение Министерският съвет удължи с 3 месеца мандата на прокурора от Софийската градска прокуратура Димитър Хаджийски като асистент на националния член, както и дефинира прокурор Елка Темелкова Ваклинова от Софийската градска прокуратура за заместител на националния член в Евроюст (Eurojust) от Република България.

Прокурор Иванка Которова е избрана за народен член с решение № 30/22.01.2018 година на Министерския съвет за период от четири години, считано от 12 февруари 2018 година, с всекидневно работно място в гр. Хага, Кралство Нидерландия. Мандатът на госпожа Которова в Националното бюро на Република България в Евроюст изтича на 12.02.2022 година Действащата все още правна рамка, регламентираща действието на Евроюст, дава опция за еднократно удължение на мандата на националния член за период от общо 5 години.

Евроюст е профилирана конструкция на Европейския съюз. Създаден е с Решение на Съвета на Европейски Съюз от 28 февруари 2002 година като орган за усилване на битката против тежката престъпност. Задачата му е да поддържа и ускорява координацията и съдействието сред националните органи за следствие и правосъдно гонене на тежки закононарушения, засягащи две или повече страни членки, или изискваща правосъдно гонене върху обща основа въз основата на осъществените оперативни дейности и на информацията, предоставена от органите на страните членки и от Европол.

Съставът на Евроюст включва по един народен член, командирован от всяка страна членка, заместител на националния член и друго лице, настоящо като асистент.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР