Министерският съвет прие решение да се предостави безвъзмездно на правителството

...
Министерският съвет прие решение да се предостави безвъзмездно на правителството
Коментари Харесай

Пращаме каски и бронежилетки на Украйна

Министерският съвет одобри решение да се даде безплатно на държавното управление на Украйна помощ за отбрана на нейните жители, която съставлява средства за самостоятелна отбрана – 2000 каски и 2000 бронежилетки. Това разгласи на брифинг в Министерския съвет Лена Бориславова, шеф на политическия кабинет на премиера.

Защитните средства ще бъдат отпуснати от наличните количества със съдействието на българското Министерство на защитата, посочи тя.

По думите й средствата за самостоятелна отбрана ще се употребяват от мирните украински жители. „ Тази мярка надгражда до момента оказваната филантропична и друга помощ от страна на държавното управление “, означи Лена Бориславова.

„ България бе една от първите страни, която се причисли към страните от Европа, сезирали Международния углавен съд в Хага за закононарушенията, осъществени от Русия на територията на Украйна. Това се случи още на 3 март. След това, на 24 март, България бе една от първите страни, която откликна на апела за спомагателна финансова помощ за активността на Международния углавен съд за обезпечаване на по-добра опция за следствие и наказание на военните закононарушения, осъществени в Украйна “, сподели още началникът на политическия кабинет на премиера.

Бориславова уточни, че следва Министерският съвет да вземе решението за отпущането на такава финансова помощ, а страната ни към този момент е получила благодарности от страна на интернационалната правосъдна институция.

„ Българското държавното управление реагира остро против зверствата, осъществени в Буча ", разяснява още тя.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР