Министерският съвет прие промени в Правилника за прилагане на Закона

...
Министерският съвет прие промени в Правилника за прилагане на Закона
Коментари Харесай

Облекчава се отдаването на земеделски земи за неземеделски нужди

Министерският съвет одобри промени в Правилника за използване на Закона за запазване на земеделските земи и в Наредбата за категоризиране на земеделските земи при смяна на тяхното предопределение, оповестиха от държавния пресцентър.

С смяната се понижава административната тежест за физическите и юридическите лица, които организират процедурата за смяна на предназначението на земеделска земя за неземеделски потребности.

Отпада и условието при подаване на искане за одобряване на площадка за планиране, заинтригуваното лице да показва пред комисията план на обстоен организационен проект.

Намалява се административната тежест върху жителите и бизнеса при определянето на площадка или трасе за потребностите на физическо или юридическо лице върху земи от държавния аграрен фонд.

Облекчени ще бъдат и процедурите при включването на земи в рамките на урбанизираните територии (населени места и селищни образувания), както и при провеждането на търгове за отдаване чартърен или аренда на свободните земи от държавния аграрен фонд. По-лесно ще се реализира и отдаването на заетите с трайни насаждения аграрни земи от държавния аграрен фонд.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР