Министерският съвет прие Програма за подпомагане на българските организации и

...
Министерският съвет прие Програма за подпомагане на българските организации и
Коментари Харесай

Правителството прие Програма за подпомагане на българските организации и медии извън страната и одобри допълнителни разходи по бюджета на МВнР

Министерският съвет одобри Програма за подкрепяне на българските организации и медии отвън страната за интервала 2022-2023 година и утвърди спомагателни разноски по бюджета на Министерството на външните работи.

Програмата има за цел да способства за усилване на обмена на информация, самодейностите и взаимовръзките сред представители на българските общности в чужбина и научни, културни и просветителни дейци в България и да докара до усъвършенствана среда и устойчиви тласъци за развиване на българските организации и медии зад граница.

Средствата ще се дават на планова основа в границите на препоръчаната Програма на българските организации и медии отвън страната посредством задграничните ни представителства.

За осъществяване на действия по Програмата през 2022 година Министерският съвет утвърди спомагателни разноски в размер до 200 000 лева по бюджета на Министерството на външните работи.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР