Министерският съвет прие Постановление за изменение и допълнение на Тарифа

...
Министерският съвет прие Постановление за изменение и допълнение на Тарифа
Коментари Харесай

Изменя се Тарифа № 4 за таксите, събирани в системата на МВР по Закона за държавните такси

Министерският съвет одобри Постановление за изменение и допълнение на Тарифа № 4 за таксите, които се събират в системата на Министерството на вътрешните работи по Закона за държавните такси (Тарифа № 4), призната с Постановление № 53 на Министерския съвет от 1998 година

С постановлението се вършат промени и допълнения на член 31 от Тарифа № 4, които са нужни по отношение на условията, регламентирани в § 82, т. 2, б. „ б “ от Закона за изменение и допълнение на Закона за Министерството на вътрешните работи (ЗИДЗМВР) (Обн. Дъждовни води, бр. 60 от 2020 г.).

Променя се терминологията по повод издаваните от органите за пожарна сигурност и отбрана на популацията документи по искане на заинтригувани лица, според член 125а, алинея 1 от ЗМВР (становища за сходство на капиталовите планове с разпоредбите и нормите за пожарна безопасност; мнения за сходство на градежите с разпоредбите и нормите за пожарна сигурност по отношение на въвеждането им в експлоатация; мнения за сходство с разпоредбите и нормите за пожарна сигурност на обекти, съоръжения и уреди и други документи, когато това е планувано в нормативен акт; документи за сходство на обектите с разпоредбите и нормите за пожарна безопасност) по отношение на активността по реализиране на държавен противопожарен надзор.

Прецизират се условията на член 31, алинея 2, т. 1 от Тарифа № 4 за еднопосочното им използване по повод събирането на избраните държавни такси. Терминологията в член 31, алинея 2, т. 3 от Тарифа № 4 се привежда в сходство с тази, употребена в Закона за устройство на територията. Прави се и допълнение на член 31а. алинея 3 от Тарифа № 4 във връзка е условията, регламентирани в § 30 от ЗИДЗМВР (Обн. Дъждовни води, бр. 60 от 2020 г.) по отношение на промени и допълнения на член 132 от ЗМВР, в който са разграничени случаите, при които лицето, получило позволение по член 129 от ЗМВР следва да показа документ за платена държавна такса за отразяване на промени на изискванията, при които е издадено разрешението.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР