Министерският съвет прие Постановление за изменение и допълнение на Правилника

...
Министерският съвет прие Постановление за изменение и допълнение на Правилника
Коментари Харесай

Правителството одобри промени в правилника за прилагане на Закона за ДАНС

Министерският съвет одобри Постановление за изменение и допълнение на Правилника за използване на Закона за Държавна организация „ Национална сигурност “, признат с Постановление на Министерски съвет № 23/2008 година, осведомят от преслужбата на Министерски съвет.

С Постановлението се вършат промени, целящи привеждане на Правилника за използване на Закона за Държавна организация „ Национална сигурност “ в сходство със Закона за изменение и допълнение на Закона за Държавна организация „ Национална сигурност (обн., Дъждовни води, бр. 56 от 2018 г.), Закона за изменение и допълнение на Закона за отбрана на персоналните данни (обн., Дъждовни води, бр. 17 от 2019 г.), Закона за изменение и допълнението на Административнопроцесуалния кодекс (обн., Дъждовни води, бр. 77 от 2018 г.) и Наредбата за организацията и реда за осъществяване на инспекция на декларациите и за определяне на спор на ползи, призната с Постановление на Министерски съвет № 209 от 26.09.2018 година (обн. Дъждовни води, бр. 81 от 2018 г.), както и промени, целящи прецизиране на употребяваната терминология.

Прецизират се и се доразвиват наредбите, уреждащи дейностите на профилираните административни дирекции „ Инспекторат “ и „ Координация и информационно-аналитична активност “. Регламентират се функционалностите и дилемите на длъжностното лице по отбрана на данните в Националното звено за приемане и култивиране на резервационни данни на пасажерите в Република България, транспортирани по въздух. Въвеждат се условия за даване на избрана информация при еднократни визити в стратегическите обекти или в обектите, осъществяващи стратегически действия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР