Министерският съвет прие Концепция за обучение по безопасност на движението

...
Министерският съвет прие Концепция за обучение по безопасност на движението
Коментари Харесай

Предвиждат задължително обучение на учениците по безопасност на движението по пътищата

Министерският съвет одобри Концепция за образование по сигурност на придвижването по пътищата.

Документът е създаден в осъществяване на Плана за деяние за повишение на сигурността на придвижването по пътищата за 2020 година, създаден е в изискванията на необятен консенсус с виновните институции, университетските среди, браншовите и неправителствените организации в бранша, оповестиха от държавната пресслужба.

С приемането на Концепцията се основава опция за по-добро взаимоотношение сред държавните институции, неправителствения и частния бранш и гражданското общество за възстановяване на образованието по сигурност на придвижването по пътищата от най-ранна възраст.

Предвижда се наложителното образование да обхване децата и учениците в системата на предучилищното и учебното обучение като се направи разбор на просветителните запаси и нуждата от актуализация на обучителните стратегии. Обръща се внимание на педагогическите сформира като се акцентира потребността от повишение на тяхната подготовка за преподаване на характерната материя.

Сред включените промени е структуриране на система, която да предлага противоположна връзка от образованието по сигурност на придвижването по пътищата. Акцентира се и на потребността от развиване и разширение на материалната база, както и създаване на интерактивни запаси, които да подкрепят обучителния развой.

Въвежда се последователност сред образованието в предучилищната и учебната фаза с образованието за придобиване на удостоверение за дееспособност за ръководство на моторно транспортно средство (МПС).

В процеса на подготовка на бъдещите водачи се възприема методът за водещата роля на държавния изпит. Предвижда се да отпаднат доста от формалните условия, само че и унищожаване на правилото за безкрайно явяване на изпит от курсистите без покриване на спомагателни условия.

Усъвършенства се моделът за в допълнение образование на водачи на МПС за отчасти възобновяване на отнети контролни точки. То към този момент ще бъде съобразено с съответното нарушаване, за което са били отнети контролни точки като по този метод се цели повишение на квалификацията и предварителна защита на рисково държание на пътя.

Акцент се слага на подготовката на инструкторите и на изпитващите на държавния избор. В тази връзка е планувано взаимно с университетите да бъде създадена единна стратегия и условия за тази подготовка, които да бъдат спазвани от всички университети при образованието на изпитващите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР