Министерският съвет подкрепи намерението за създаване и функциониране на изнесен

...
Министерският съвет подкрепи намерението за създаване и функциониране на изнесен
Коментари Харесай

Световната банка отваря център у нас

Министерският съвет поддържа желанието за основаване и действие на изнесен център за споделени услуги на Световната банка в София, оповестява държавната пресслужба.

Очаква се центърът да действа като звено за споделени услуги с софтуерна устременост, което ще дава отговор за вътрешните корпоративни и IT интервенции на банката, като във времето се планува да се структурират и други звена за даване на финансови и административни услуги. Планира се реализацията на плана да се реализира поетапно, като първичната фаза се чака да започва през юли 2019 година до доближи на цялостния потенциал от над 275 заети места в следващите 5 години.

Центърът ще обезпечи работни места за високотехнологични експерти и за надграждането на капацитет в браншове с висока добавена стойност. 

Групата на Световната банка е интернационална финансова организация, състояща се от пет институции, чиито световни цели са понижаване на бедността, стимулиране на икономическото и обществено развиване и възстановяване на виталния статус на популацията. Централата на Групата на СБ е открита във Вашингтон.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР