Министерският съвет отпусна допълнително по бюджетите на общините 1 579

...
Министерският съвет отпусна допълнително по бюджетите на общините 1 579
Коментари Харесай

Над 1,5 млн. лв. за безплатен транспорт на деца и ученици

Министерският съвет отпусна в допълнение по бюджетите на общините 1 579 145 лева за 2022 година за компенсиране на безплатния превоз на деца и възпитаници.

Средствата за превоз на децата и учениците са наложителен разход за просветителната система, с цел да се извърши една от главните ограничения за обезпечаване на еднакъв достъп до качествено обучение на децата в наложителна предучилищна възраст и учениците от обитаемоте места, в които няма детска градина или учебно заведение.

Правителството отпусна и 669 979 лева по бюджетите на общините за 2022 година за финансиране на обхванатите в наложителното предучилищно обучение деца, навършили 4-годишна възраст. Средствата са за 3261 деца от 23 общини, които имат признати решения на общинските препоръки и са обезпечили нужните условия за реализиране на наложителното предучилищно обучение на децата на 4-годишна възраст от началото на образователната 2022 – 2023 година.

С даването на финансиране на обхванатите в наложителното предучилищно обучение деца, навършили 4-годишна възраст, ще бъдат обезпечени обучение и социализация в ранна детска възраст, което е от значително значение за развиването на основните пълномощия.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР