Министерският съвет одобри промени в списъка на общинските пътища с

...
Министерският съвет одобри промени в списъка на общинските пътища с
Коментари Харесай

По предложение на кмета на Берковица: Ще има нов общински път, местната управа поема ремонта

Министерският съвет утвърди промени в листата на общинските пътища с включването на ново пътно трасе на територията на община Берковица.
По предложение на кмета на община Берковица, област Монтана, се обособява пътно трасе - MON1026 II-81, Петрохан - о.п. Берковица/ - Берковица - /II-81, Петрохан - о.п. Берковица/ с обща дължина 5.403 км.
Трасето обезпечава единствен достъп на жителите на града с други обитаеми места, а общинската администрация ще има опция да финансира нужния ремонт. Така ще бъде обезпечено и развиването на териториите в подножието на връх „ Ком”, явяващ се привлекателен туристически център за голям брой туристи и фенове на зимни спортове. С предлаганото допълнение в листата на общинските пътища общата дължина на общинските пътища на територията на община Берковица се усилва с 5.403 км и става 122.253 км.
С оглед реализиране на новост и уместност на общинската пътна мрежа на територията на община Берковица се променя наименованието на одобрен общински път с номер и название: MON1001 /II - 81/ Петрохан - х. Ком - Берковица II - 81/, заради построения обход на Берковица и изменението на трасето на републикански път II-81. Наименованието се трансформира на: MON1001 II - 81/ Петрохан - х. Ком - Берковица /MON1026/, като дължината му остава непроменена.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР