Министерският съвет одобри проект на Споразумение за встъпване на Европейската

...
Министерският съвет одобри проект на Споразумение за встъпване на Европейската
Коментари Харесай

Одобриха ЕИБ като част от концесионния договор за Летище София

Министерският съвет утвърди план на Споразумение за встъпване на Европейската капиталова банка като страна по Прякото съглашение, част от концесионния контракт за летище София, оповестиха от пресцентъра на Министерски съвет

С встъпване в съглашението Европейската капиталова банка ще поеме всички права и отговорности като кредитор и ще даде на концесионера плануваното финансиране. Средствата, които Европейската капиталова банка ще даде на Концесионера, са в размер на 40 милиона евро и са планувани за финансиране на капиталовата му стратегия.

Прякото съглашение бе подписано на 9 април 2021 година сред министъра на превоза, осведомителните технологии и известията, " СОФ Кънект " АД, акционерите и финансовите институции - заемодатели на " СОФ Кънект " АД, в осъществяване на т. 3 от Решение № 311 от 9 април 2021 година на Министерския съвет и на съображение уговорка 14.3 от Концесионния контракт за възлагане на концесия за строителство на обект " Гражданско летище за публично прилагане София " - обществена държавна благосъстоятелност, подписан на 22 юли 2020 година, променен с Допълнително съглашение per. № ДС-11 от 9 април 2021 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР