Министерският съвет одобри допълнителни разходи и трансфери за 2017 г.

...
Министерският съвет одобри допълнителни разходи и трансфери за 2017 г.
Коментари Харесай

Правителството осигури допълнително 53,4 млн. лв. за Министерство на отбраната


Министерският съвет утвърди спомагателни разноски и прехвърляния за 2017 година в размер на 53,4 млн. лева, оповестиха от държавната осведомителна работа.

Основната част от средствата са за обезпечаване на действия в региона на защитата. По бюджета на Министерството на защитата се отпускат 23 млн. лева, от които за поддръжка на хардуера на информационните, осведомителните и навигационните системи на летища на Военновъздушните сили – 20 млн. лева, за строително-ремонтни действия – 2 млн. лева и за реорганизация на административната постройка на работа „ Военна информация “ – 1 млн. лева

Средствата за Военновъздушни сили се обезпечават за сметка на плануваните за обезпечаване на летателната валидност на самолетите МиГ-29 – процедура, която беше спряна заради обжалване от трета страна.

За ремонтни действия в държавните висши военни учебни заведения посредством бюджета на Министерството на защита се трансферират 28 млн. лева От тях за ВА „ Г. С. Раковски “ се отпускат 7 млн. лева, за НВУ „ Васил Левски “ – 16 млн. лева, и за ВВМУ „ Н. Й. Вапцаров “ – 5 млн. лева

Предвидени са и средства за рехабилитация на общинската пътна мрежа на община Елин Пелин на стойност 1 млн. лева Такава сума е утвърдена и за възобновяване и рехабилитация на улици в гр. Златарица и в с. Горско ново село.

На община Аксаково се дават 400 000 лева за придобиване на последните три етажа от административната постройка на кметството.

Постановлението на Министерския съвет е признато неприсъствено на 22 декември.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР