Министерският съвет одобри днес резултатите от участието на България в

...
Министерският съвет одобри днес резултатите от участието на България в
Коментари Харесай

МС одобри резултатите от участието на България в заседанието на Съвет „Правосъдие и вътрешни работи”

Министерският съвет утвърди през днешния ден резултатите от присъединяване на България в съвещанието на Съвет „ Правосъдие и вътрешни работи ”, част „ Правосъдие “, което се организира на 13 октомври в Люксембург.

Председателството осведоми делегациите по отношение на настоящото положение на правосъдните дейности и битката с безнаказаността във връзка с закононарушенията, осъществени по отношение на водената от Русия нападателна война в Украйна. Беше обърнато особено внимание на стартиралите в 14 страни членки на Европейски Съюз следствия за закононарушения, осъществени на територията на Украйна.

Министрите обмениха отзиви по отношение на правосъдното образование и неговото влияние върху достъпа до правораздаване в подтекста на върховенството на правото. Бяха подчертани смисъла и ролята на образованието за обезпечаване на по-добро качество на правосъдната система и за по-нататъшното подсилване на нейната самостоятелност, значимостта на активността на националните школи за образование и присъединяване на съдии в европейски образования и продан.

Министърът на правораздаването Крум Зарков организира и среща с европейския основен прокурор госпожа Лаура Кьовеши. Тя благодари на българското държавно управление за ефикасната поддръжка за бързото даване на независима постройка в София и акцентира, че по този метод се прави действителна стъпка към гарантиране на самостоятелност и самостоятелност на активността на европейските делегирани прокурори в България.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР