Министерският съвет одобри днес позициите на България за участие в

...
Министерският съвет одобри днес позициите на България за участие в
Коментари Харесай

МС одобри позициите на България за участие в неформалното заседание на Съвета на ЕС „Правосъдие и вътрешни работи”, част „Правосъдие“

Министерският съвет утвърди през днешния ден позициите на България за присъединяване в неофициалното съвещание на Съвета на Европейския съюз „ Правосъдие и вътрешни работи ”, част „ Правосъдие “ на 4 февруари в Лил, Франция.

По време на съвещанието министрите на правораздаването ще обменят отзиви по отношение на съдействието сред правосъдните органи и цифровите платформи по отношение на противодействието на речта на омразата онлайн. Според редица интернационалните проучвания, в това число на Агенцията на Европейски Съюз за главните права („ FRA “), през последните десетилетия в Европа се следи внезапно увеличение на речта на омразата и закононарушенията от ненавист.

Френското председателство ще сложи на вниманието на министрите на правораздаването и тематиката за признаването сред страните членки на родителство, открито в границите на Европейския съюз. В Европейския съюз съществува правна рамка, ориентирана към улеснението на правосъдното съдействие по гражданскоправни въпроси, свързани с развода, раздялата, родителската отговорност и наследяването, само че не и за признаването на родителството.

В рамките на неофициалния Съвет „ ПВР “ ще се организира и работен обяд, по време на който министрите ще обсъдят системите за обществено обявяване на случаи на похищение на деца.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР