Министерският съвет назначи двама областни управители на областите Стара Загора

...
Министерският съвет назначи двама областни управители на областите Стара Загора
Коментари Харесай

Правителството назначи областни управители в още две области

Министерският съвет назначи двама регионални шефове на областите Стара Загора и Сливен, заяви Правителствената осведомителна работа.

Ива Радева е новият регионален шеф на област Стара Загора. Заемала е управителни позиции в банковия и застрахователния бранш. Завършила е магистратура „ Икономика на търговията “ в Икономическия университет – Варна.

Маринчо Христов е новият регионален шеф на област Сливен. Цялата му професионална кариера е минала в частния бранш в сферите на производството на храни, търговията и услугите. Завършил е магистратура „ инженер-агроном “ в Аграрния университет в Пловдив

С държавното решение са освободени досегашните регионални шефове на двете области.

Бъдещият газопровод сред „ Чирен “ и мрежата на „ Булгартрансгаз “ при Бутай ще е обект с национално значение

Министерският съвет одобри решение за установяване на плана за създаване на газопровод, свързващ подземното газохранилище „ Чирен “ със съществуващата газопреносна мрежа на „ Булгартрансгаз “ В АД в региона на с. Бутан, за обект с национално значение и народен обект.
Инвестиционното предложение е тясно обвързвано с задачите за разширение потенциала на „ Чирен “. С построяването на газопровода ще се сътвори техническа опция за рандеман и нагнетяване на природен газ, съответстващи на нарасналите потенциали на оборудването по нов маршрут.

След реализацията на бъдещото трасе ще се увеличи сигурността на доставките на природен газ до и от „ Чирен “, защото той ще се придвижва по още един маршрут.
С решението на Министерския съвет планът ще се употребява с предпочитан статут на национално ниво и ще бъдат реализирани редица облекчения при осъществяване на изискваните процедури по реда на Закона за държавната благосъстоятелност, Закона за устройство на територията, Закона за запазване на земеделските земи и други.

Министерският съвет дефинира за обект с национално значение и за народен обект плануваната нова нуклеарна централа на Площадка 2 на АЕЦ „ Козлодуй “

Министерският съвет реши плануваната нова нуклеарна централа на Площадка №2 на АЕЦ „ Козлодуй “ да бъде избрана за обект с национално значение и за народен обект. Площадката е определена от „ АЕЦ Козлодуй-Нови мощности “ ЕАД и е утвърдена от Агенцията за нуклеарно контролиране (АЯР).

Изграждането на новата мощ е в сходство с Решение на Народното събрание от 12.01.2023 година, с което се разпорежда на Министерския съвет да организира договаряния с държавното управление на Съединени американски щати по отношение на сключването на междуправителствено съглашение за създаване на нова нуклеарна мощ в АЕЦ „ Козлодуй “ с технология АР 1000. Според цитираното решение Министерският съвет следва да разгласи нуклеарната централа за „ обект с национално значение “ по смисъла на Закона за устройство на територията и за „ народен обект “ по смисъла на Закона за държавната благосъстоятелност.

Определянето на обекта за народен и с национално значение ще приоритизира плана и ще улесни доста административните процедури, свързани с устройственото обмисляне. Като разследване от взетото решение ще бъде допустимо стартирането на действителни действия в сходство с изискванията и ограниченията на Решението по Оценка на въздействието върху околната среда и с условията в заповедта на АЯР за одобрение на Площадка 2.

Одобрен е график за дейностите по превръщане на Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда

Министерският съвет одобри Решение за одобрение на График за дейностите по превръщане на Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда. Решението е взето в осъществяване на РМС № 1045 от 2022 година за приемане на стратегия за превръщане на основаните със специфични закони на съображение член 62, алинея 3 от Търговския закон държавни предприятия.
Графикът за дейностите по превръщане на Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда съдържа информация за нормативните актове с сан на закон, които следва да бъдат признати, с цел да бъде осъществено преобразуването, както и периодите, свързани с публичното разискване на плановете.

Разрешава се присъединяване на до 16 военнослужещи от Националния мобилен модул по комуникационно-информационни системи на НАТО в Мисията на Алианса в Ирак

Министерският съвет одобри решение, с което позволява присъединяване на до 16 военнослужещи от състава на Националния мобилен модул по комуникационно-информационни системи на НАТО в Мисията на НАТО в Ирак (NМI) за интервал до 6 месеца след 01.11.2023 година
Ръководството на Министерството на защитата смята сполучливото реализиране на задачите на NМI за основен фактор в трайното възобновяване на Ирак и в цялостния развой за реализиране на сигурност в района.
Комуникационно-информационните експерти от националния мобилен модул ще реализират информационната и осведомителна поддръжка на щаба на задачата в Ирак.

За задачите на наказателното произвеждане се актуализира паричната оценка на наркотичните субстанции

Актуализира се паричната оценка на наркотичните субстанции за задачите на наказателното произвеждане с признатото през днешния ден от държавното управление изменение на Постановление № 23 на Министерски съвет от 1998 година за установяване на цени на наркотичните субстанции за потребностите на съдопроизводството.
В Постановлението се включват и правят оценка всички наркотични веществата от Списък I (растения и субстанции с висока степен на риск, неразрешени за приложение в хуманната и ветеринарната медицина), планувани в Наредбата за реда за систематизиране на растенията и веществата като наркотични. Създава се и механизъм за установяване на цените на веществата от Списък II (вещества с висока степен на риск, намиращи приложение в хуманната и ветеринарната медицина) и Списък III (рискови вещества), планувани в същата разпоредба.

В настоящия подзаконов акт цените на наркотичните субстанции не са променяни от 1998 година и не подхождат на новите стопански условия и минималната работна заплата в страната. Това се явява значителен проблем при следствие на закононарушения, свързани с държане и/или разпространяване на наркотични субстанции.
Целта на промените е да се основат предпоставки за вярната оценка на наркотичните субстанции, която е от голяма важност за преценка на публичната заплаха на действието, за вярната му подготовка, както и за налагането на заслужено наказване.

Правителството се разпореди с парцели

Министерският съвет одобри решение за лишаване на аграрни земи от Министерство на защитата и включването им в Държавния аграрен фонд. Предмет на акта на Министерския съвет са 10 поземлени парцела, намиращи се в област Кърджали, община Крумовград. Имотите са с трайно предопределение на територията: земеделска. За тях е отпаднала нуждата, обвързвана с защитата и сигурността на страната, заради което с признатото държавно решение тези аграрни земи се включват в Държавния аграрен фонд.

Съгласно друго решение на Министерския съвет парцел обществена държавна благосъстоятелност се дава за безплатно ръководство на Българската организация по сигурност на храните. Той се намира в м. Саксон алча, с. Капитан Андреево, община Свиленград и съставлява едноетажна административна постройка със застроена повърхност 161 кв. м. Досега е с предоставени права за ръководство на Агенция „ Митници “. Директорът на Агенция „ Митници “ и изпълнителният шеф на Българската организация по сигурност на храните би трябвало да провеждат предаването и приемането на парцела в едномесечен период.

С друго решение на държавното управление се трансформира статутът на парцел обществена държавна благосъстоятелност в парцел частна държавна благосъстоятелност. Същият се намира в Княжеската градина в София и съставлява мемориален комплекс „ Паметник на Съветската войска ”. Решението е по предложение на регионалния шеф на София, в чието ръководство е парцелът. Той би трябвало да отрази смяната в Акта за държавна благосъстоятелност.

Осигурено е още едно място за създаване на оперативна база за HEMS на бившето летище Търговище

Правителството даде безплатно парцел за ръководство на Министерството на здравеопазването. Имотьт се намира върху част от бившето летище Търговище и ще бъде употребен за построяването на оперативна база за потребностите на незабавната здравна помощ по въздух (HEMS).
С даването на този парцел терените за създаване на оперативни бази за потребностите на HEMS стават три, откакто с предходно решение държавното управление обезпечи места за оперативни бази на летищата в София и Пловдив. Това ще даде оптималната успеваемост и експедитивност при оказване на незабавна здравна помощ по въздуха. Средствата за построяването на базите са обезпечени от Националния проект за възобновяване и резистентност.

За одобрение е продложено Споразумението за отбрана на вложенията сред Европейски Съюз и неговите страни членки и Сингапур

Правителството утвърди предложение до Народното събрание за одобрение със закон на Споразумението за отбрана на вложенията сред Европейския съюз и неговите страни членки, от една страна, и Република Сингапур, въпреки това, подписано на 19 октомври 2018 година в Брюксел, и за анулация на РМС от 26 февруари 2021 година
С Решение от 11 октомври 2018 година Правителството утвърди Споразумението за отбрана на вложенията сред Европейския съюз и неговите страни членки, от една страна, и Република Сингапур, въпреки това.

Споразумението сред Европейски Съюз и Сингапур ще подсигурява, че вложителите от Европейски Съюз, в т. ч. от България, и техните вложения в Сингапур ще се употребяват със заслужено и обективно отнасяне и няма да са дискриминирани в съпоставяне със сингапурските вложения при сходни обстановки.
Документът ще обезпечи още и високо равнище на отбрана на вложенията, като се подсигуряват правата на Европейски Съюз и Сингапур да уреждат връзките и да преследват законните цели на публичните политики като отбрана на публичното здраве, сигурност и запазване на околната среда.
От датата на влизането си в действие СЗИ сред Европейски Съюз и Сингапур ще замести и анулира двустранните капиталови контракти сред Сингапур и страните - членки на Европейски Съюз, в това число и България.

За одобрение е препоръчано Споразумението за отбрана на вложенията сред Европейския съюз и неговите страни членки и Виетнам

Правителството одобри решение за предложение до Народното събрание за одобрение със закон на Споразумението за отбрана на вложенията сред Европейския съюз и неговите страни членки, от една страна, и Социалистическа република Виетнам, въпреки това, подписано на 30 юни 2019 година в Ханой, и за анулация на Решение на Министерския съвет от 26 февруари 2021 година

С Решение от 20 юни 2019 година Правителството утвърди Споразумението за отбрана на вложенията сред Европейския съюз и неговите страни членки, от една страна, и Социалистическа република Виетнам, въпреки това, и упълномощи непрекъснатия представител на България към Европейския съюз да подпише Протокола от името на държавното управление на Република България при изискване на следваща ратификация.
СЗИ сред Европейски Съюз и Виетнам ще обезпечи високо равнище на отбрана на вложенията, като се подсигуряват правата на Европейски Съюз и Виетнам да уреждат връзките и да преследват законните цели на публичните политики като отбрана на публичното здраве, сигурност и запазване на околната среда. Споразумението ще подсигурява, че вложителите от Европейски Съюз, в това число от България, и техните вложения във Виетнам, ще се употребяват със заслужено и обективно отнасяне и няма да са дискриминирани спрямо виетнамските вложения при сходни обстановки.

От датата на влизането си в действие СЗИ сред Европейски Съюз и Виетнам ще замести и анулира двустранните капиталови контракти сред Виетнам и страните - членки на Европейски Съюз, в това число и с България.

Правителството утвърди план на съглашение за посланичество в ръководството на Европейска инвестиционна банка

Министерският съвет утвърди план на Споразумение на Избирателната група за посланичество в ръководството на Европейската капиталова банка (ЕИБ) и упълномощи министъра на финансите да го подпише.
Със съглашението се регламентират ротационните схеми за поста вицепрезидент и член на Управителния комитет и на член на Одитния комитет, номинацията за позиция в Съвета на шефовете на Европейския капиталов фонд и присъединяване в работата на Работните групи и Комитети към Съвета на шефовете на Европейска инвестиционна банка на страните от новосформираната Избирателна група, в която е Република България.

В подтекста на отдръпването на Обединеното кралство от Европейския съюз са признати промени в устава на Европейска инвестиционна банка, според който присъединяване на страните членки в работата на органите на Европейска инвестиционна банка се обезпечава посредством систематизиране в изборни групи. Формирани са две нови изборни групи: изборна група, в която са включени Република Хърватия, Унгария и Република Полша; изборна група, в която са включени Република България, Република Кипър, Чешката република, Република Малта, Словашката република и Република Словения.

Страните от новосформираните изборни групи предлагат поотделно един вицепрезидент и член на Управителния комитет, а дружно - един член на Одитния комитет на Европейска инвестиционна банка. Понастоящем вицепрезидент и член на Управителния комитет е Лиляна Павлова, номинирана от Република България, съгласно останалите членове на изборната група. Проектът на съглашение планува цикълът на ротация на всички страни от групата на този пост да завърши в края на м. август 2023 година, с приключването на мандата на българския представител.
За избора на представител в Одитния комитет сред страните от двете изборни групи в интервала февруари -май 2022 година е подписано Споразумение за ротация.

Одобрен е план на Изявление за желание за присъединение към техническо съглашение по отношение на ограниченията по усилена зоркост на НАТО в България

Министерският съвет одобри Решение, с което утвърди плана на Изявление за желание (SOI) на Министерството на защита на Република Турция за присъединение към Техническо съглашение сред Министерството на защитата на Република България и Министерството на защитата на Италианската република по отношение на ограниченията по усилена зоркост на НАТО (eVA) в България и даването на поддръжка от страната-домакин (НNS) и други отговорности.

С горепосоченото Изявление, Министерството на защита на Република Турция показва единодушието си да съблюдава наредбите на Техническото съглашение сред Министерството на защитата на Република България и Министерството на защитата на Италианската република по отношение на осъществяването на усилените ограничения за зоркост на НАТО (еVА) в България, като допринасяща страна (CN) за обезпечаване на поддръжка от страната хазаин и други отговорности.

С решението на Министерския съвет Република България удостоверява поетите задължения за оказване на поддръжка от страната хазаин на сили на НАТО, участващи в осъществяването на ограниченията за усилена зоркост на НАТО ( еVА) в България.
Към многонационалната бойна група на НАТО на територията на България с рамкова страна Италия към този момент са се включили други страни членки на Алианса като Албания, Гърция, Република Северна Македония, Черна гора и Съединени американски щати.

Правителството утвърди сключване на Договореност за взаимно администриране при обработването на персонални данни с осведомителна система - ReMIS

Правителството даде единодушие за сключване на Договореност за взаимно администриране при обработването на персонални данни в създадената от Европейската комисия осведомителна система за отговорно доставяне с потребни изкопаеми (ReMIS).
Системата е основана с Регламент (ЕС) 2017/821 за надлежна инспекция на веригата на доставки за да се лимитират опциите въоръжени групировки от зони, наранени от спорове, да обезпечават финансирането си като търгуват с калай, тантал, волфрам и със злато, като по този метод се способства за мира, развиването и стабилността на тези зони. Европейската комисия е създала електронната осведомителна система ReMIS и за повишение на прозрачността и видимостта на практиките на вносителите за надлежна инспекция във връзка с веригите на доставки на потребни изкопаеми. ReMIS е непринуден инструмент, посредством който вносителите в Съюза на метали и минерали от обсега на Регламент 2017/821 имат опция да споделят информация и да обменят положителни практики по използването на обсъждания правилник.

С признатото Решение на Министерския съвет за сключване на Договореност за взаимно администриране на персонални данни в системата ReMIS се основава и опция за регламентиране на процедурните аспекти като разпределението на съответните функции, отговорности и на практика договорености сред Европейската комисия и избраните национални органи в качеството им на взаимни админи на персонални данни според член 28 от Регламент (ЕС) 2018/1725 и член 26 от Регламент (ЕС) 2016/679.
С днешното си решение Министерски съвет променя и допълвя и Решение N0 63 на Министерския съвет от 2019 година за установяване на народен способен орган по използването на Регламент (ЕС) 2017/821 на Европейския парламент и на Съвета от 17 май 2017 година за установяване на отговорности за надлежна инспекция на веригата на доставки за вносителите от Съюза на калай, тантал и волфрам, на рудите на тези метали и на злато с генезис от наранени от спорове и високорискови зони. Промяната в Решение № 63 има за цел прецизиране с оглед променената конструкция на Министерския съвет и прекосяването на функционалността на народен способен орган по използването на Регламент (ЕС) 2017/821 от бившето Министерство на стопанската система към Министерството на стопанската система и промишлеността (МИИ).

Правителството утвърди резултатите от съвещанието на Съвет „ Общи въпроси “ на 10 юли 2023 година

Министерският съвет утвърди отчета с резултатите от съвещанието на Съвет „ Общи въпроси “ (СОВ), което се организира на 10 юли 2023 r. в гp. Брюксел, Кралство Белгия.
Съветът организира полемика по предлагането на Европейската комисия за средносрочен обзор и проверка на Многогодишната финансова рамка (МФР) за 2021-2027 r. Испанското председателство на Съвета на Европейски Съюз показа целите, включени в шестмесечната му стратегия - реиндустриализация на Европейски Съюз и гарантиране на неговата открита стратегическа автономия; рационализиране на екологичния преход и акомодацията към измененията в околната среда; поощряване на по-голяма обществена и икономическа справедливост; подсилване на европейското единение.
Под „ Други въпроси “ Председателството осведоми за напредъка по последващите дейности след Конференцията за бъдещето на Европа, а Комисията показа информация за хода на полемиките по предлагането за основаване на Етичен орган на Европейски Съюз.

Одобрени са резултатите от неофициалната среща на министрите на Европейския съюз по околна среда

Правителството утвърди резултатите от неофициалната среща на министрите на Европейския съюз по околна среда, която се организира на 10 и 11 юли 2023 година във Валядолид, Кралство Испания.
В началото на своята първа среща под Испанското председателство на Съвета на Европейски Съюз министрите разискаха провокациите пред интегрираното ръководство на обособените детайли на околната среда. Общо е разбирането, че отчитането на хоризонталния темперамент на екологичните съображения и тяхното приобщаване в останалите секторни политики е от решаващо значение. Постигането на високо равнище на координация в политиките и законодателството на равнище Европейски Съюз беше посочено като предизвикателство пред обезпечаването на интегрирано ръководство на детайлите на околната среда.
В хода на полемиката беше разисквана и екологичната обстановка в Украйна, по-специално след взривяването на язовирната стена на Водноелектрическа централа „ Каховка ".

България акцентира, че остава мощно ангажирана и солидарна с Украйна, и напомни, че нанесените екологични вреди имат своето отражение и върху останалите страни от района. Изтъкна, че Европейският съюз би трябвало да работи дружно с Украйна за възобновяване на съставените елементи на околната среда, като бъде обезпечено целеустремено финансиране в тази посока.
Министрите разискаха и ограниченията, ориентирани към справяне със замърсяването на моретата и океаните, както и провокациите пред постигането на баланс сред разгръщането на възобновимите енергийни източници и териториално устройство и запазване и възобновяване на биоразнообразието.

В рамките на взаимна сесия министрите на околната среда и на енергетиката разискаха упованието на Европейския съюз за резултатите от идната Конференция на Организация на обединените нации за изменението на климата (СОР28), която ще се организира в Дубай в края на 2023 година По отношение на приноса на енергийния бранш оценяваме самодейността за определяне на световни цели на СОР28 с оглед реализиране на признатите задължения в региона на климата по линия на Парижкото съглашение.
По отношение председателството на СОР 29 през 2024 година България акцентира, че поддържа кандидатурата си, без значение от блокирания развой и невъзможността на този стадий да бъде признато решение за семейството. За нас е значимо СОР29 да се организира в Източна Европа, като по този метод страната ни се нарежда като изразител и движеща мощ във връзка с ползите и целите на района.

Министерският съвет одобри резултатите от съвещанието на Съвета на енергийните министри на Европейски Съюз

Министерският съвет одобри за сведение отчета с резултатите от присъединяване на България в неофициалното съвещание на Съвета на Европейски Съюз „ Транспорт, телекомуникации и енергетика “, част „ Енергетика “, извършено на 11 и 12 юли 2023 година, в град Валядолид, Испания.
В рамките на взаимните сесии на министрите на енергетиката и околната среда бяха разисквани упованията на Европейския съюз за Конференция на Организация на обединените нации по изменението на климата (СОР28), както и приносът на енергийния бранш в тази тенденция. Сесиите в част „ Енергетика “ бяха отдадени на стратегическата самостоятелност и гарантиране сигурността на доставките в енергийния бранш. Разгледани бяха и методите за реализиране на цифровизиран и интегриран вътрешен енергиен пазар в Съюза.

По време на полемиките в границите на сесиите в част „ Енергетика “ беше маркирана ролята на кръговата стопанска система и преработването, нуждата от отчитане на правилото на софтуерната индиферентност. Обърнато бе внимание на нуждата от повишение на информираността на обществото по отношение на изгодите от климатичния преход. Очертани бяха основни въпроси по отношение на постигането на цифровизиран и интегриран вътрешен енергиен пазар, свързани с повишение гъвкавостта на енергийната система, насърчаването на разходоефективните ВЕИ решения, усъвършенстването на съществуващите мрежи, както и насърчаването на вложенията и дигитализацията на електроенергийната система.

Приети са промени в Закона за публичните поръчки

Министерският съвет утвърди през днешния ден план на Закон за изменение и допълнение на Закона публичните поръчки. Промените са в четири групи - извършват се задължения по Националния проект за възобновяване и резистентност (НПВУ); има законодателни ограничения в региона на публичните поръчки, свързани с подготовката за участието на страната ни в Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР); усъвършенства се сходството на 3акона с европейското законодателство; преодоляват се установени проблеми в практиката на възложителите.

Предложени са да вземем за пример ограничения, които целят понижаване на неконкурентното възлагане при потребление на процедури на договаряне без съобщение, като е прецизирана дефиницията на „ изключителни условия " в§ 2, т. 17 от Допълнителните разпореждания на Закон за обществените поръчки. Така ще бъде лимитирано използването на тези процедури в следствие от недобро обмисляне и подготовка от страна на възложителя. Предложено е и двойно нарастване на глобите при нарушавания на разпоредбите за възлагане.

Осигурява се опция да се изисква аргументация за извънредно удобни оферти и при подадени единствено една или две предложения. В тези случаи параленост ще се прави с оповестената планирана стойност, а когато е неприложимо (напр. единични цени, отстъпки, надценки и др.) - с друга, авансово оповестена от възложителя справедлива база за съпоставяне.

Ще се вкара обвързване за обществените възложители да слагат екологични условия при възлагане на поръчки за доставки и услуги над избрани прагове.
Предложени са промени, свързани с практическото използване на закона. Прецизирана е наредбата на член 117а от Закон за обществените поръчки, за превъзмогване на спорно пояснение по отношение на опцията за индексиране цените на контракти при инфлация, когато за съответния предмет няма утвърдена методика. В тези случаи размерът на нарастването ще се открива във всеки съответен случай въз основа на показаните доказателства.

Ще бъде основан експертен съвещателен съвет към министъра на финансите като консултативен орган по въпросите, свързани с реализиране на контролната активност в региона на публичните поръчки.

Правителството одобри промени в устройствения устав на Министерство на околната среда и водите

Правителството одобри промени в Устройствения устав на Министерството на околната среда и водите (МОСВ).
С новите текстове се вършат промени във функционалните отговорности на едно от звената в профилираната администрация на министерството - Главна дирекция „ Оперативна стратегия „ Околна среда “. Целта е реализиране на сходство със законодателството, обвързвано с ръководството на европейските фондове при споделено ръководство за интервала 2021-2027 година и за обезпечаване на по-добра успеваемост на административните процеси в министерството.

С измененията ще се обезпечи възстановяване на процедурното и оперативно осъществяване на функционалностите и дилемите, свързани с ръководството на средства от Европейския съюз в бранш „ Околна среда “ посредством цялостно, тъкмо и категорично вземане предвид с условията на Регламент (ЕС) 2021/1060, който показва общоприложимите разпореждания за интервала 2021-2027 година, като се уточняват функционалностите на обособени звена съгласно спецификата на осъществяваната от тях активност.

Одобрен е план на Закон за изменение и допълнение на Закона за храните

Министерският съвет одобри Решение за одобрение на план на Закон за изменение и допълнение на Закона за храните.
Законопроектът има за цел да обезпечи реализиране на цялостно сходство с наредбите на Директива 2009/54/ЕО на Европейския парламент и на Съвета от 18 юни 2009 година по отношение на употребата и предлагането на пазара на натурални минерални води, тъй че да се обезпечи сходство на българското законодателство с европейското, в това число да се подсигурява спазването на правилото „ еднакъв извор - едно комерсиално изложение ". В тази връзка се вкарват избрания за понятията „ находище " и „ подземно водно тяло ".
Също по този начин се цели възстановяване на законодателната уредба за ограничение на административната тежест и възстановяване на административното обслужване за бизнеса и жителите.

С прецизиране на наредбата по отношение на издаване на здравен документ за експорт на бутилирани натурални минерални, изворни и трапезни води, се цели обезпечаване на условия за издаване на документ, подобаващ на условията на способените органи на страната, в която ще бъдат изнасяни бутилираните води, който се чака да бъде публикуван от здравните управляващи на Република България. С цел уеднаквяване на законодателството в тази област се оферират промени и на Закона за здравето.
Със законопроекта се оферират и промени в настоящата уредба за да се основат по-добри условия за възстановяване на административното обслужване на експортьорите на бутилирани води за трети страни.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР