Министерският съвет е решил да създаде постоянно действащ междуведомствен координационен

...
Министерският съвет е решил да създаде постоянно действащ междуведомствен координационен
Коментари Харесай

България започва консултации за влизане в ОИСР

Министерският съвет е решил да сътвори непрекъснато настоящ междуведомствен координационен механизъм за присъединение на България към Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР).

В България съществува политически консенсус за присъединението на страната към организацията, а бизнесът поддържа участието, като осъзнава изгодите от присъединяване си в комитетите на Организацията за икономическо сътрудничество и раз, се показва в известие от Министерския съвет.

За пръв път се разбра за това желание на България напролет, когато служебният тогава министър на стопанската система Теодор Седларски беседва с представител на организацията.

В момента Организацията за икономическо сътрудничество и раз, в миналото известна като " клуб на богатите ", има 35 страни. Сред тях са и Чехия, Полша, Унгария, Литва. На уеб страницата си организацията показва, че измежду нейните членове са както най-развитите стопански системи в света, по този начин и разрастващи се.

Механизмът, който се основава, ще бъде двустепенен и ще включва съвещания на политическо и експертно равнище. Ръководни функционалности в него ще има заместител министър-председателят по правосъдната промяна и министър на външните работи.

Предвижда се и целеви бюджет в размер на над 5.5 млн. лева до 2020 година, предопределен за вноски за присъединяване в комитетите и работните групи на Организацията за икономическо сътрудничество и раз, правене на обзори и партньорски инспекции на организацията, както и спомагателни дейности за ускорение на присъединението ни.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР