Министерски съвет е приел нов пакет от военна и военно-техническа

...
Министерски съвет е приел нов пакет от военна и военно-техническа
Коментари Харесай

Правителството прие нов пакет военна помощ за Украйна

Министерски съвет е приел нов пакет от военна и военно-техническа помощ за Украйна. Решението е в осъществяване на решението на Народното събрание от 9 декември 2022 година, оповестиха от държавната пресслужба.

В него не се прецизира какво тъкмо изпращаме към страната. Министерството на защитата на България и Министерството на защитата на Украйна имат съглашение за безплатно даване на въоръжение, техника и муниции.

Одобреният лист е съпоставим по размер с помощта от първия пакет, провиснал от служебното държавно управление с решение от 22 декември 2022 година

С даването на тази помощ няма да бъдат нарушени нормативите от ресурси за деяние на въоръжените сили на Република България и тяхната учебно-бойна подготовка “, се споделя още в известието.

Преди дни министърът на защитата Тодор Тагарев заяви за подготвян нов транш военна помощ от България за Украйна. Помощта е съгласно украинските потребности и нашите благоприятни условия, както е решило Народно заседание на 9 декември м.г. Сравнима е по размер и типове с първия пакет по това решение. Има неща, които се повтарят, има и нови, само че като размер е почти същото, сподели тогава министърът. Вадим от складовете неща, които са в годно положение, имат още запас, само че са 30-40- и повече годишни, поради това цената на помощта е мъчно да бъде изчислена, изясни Тагарев.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР