Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова,

...
Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова,
Коментари Харесай

Логото на Българското председателство „разцъфна” пред НДК


Министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова, кметът на София Йорданка Фандъкова и посланикът на Нидерландия в България Беа загар Тъшър откриха цветната мозайка, изобразяваща логото на Българското председателство, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Тя се намира пред НДК и е направена от 38 000 цветни луковици. Те са дарени от Холандия на страната ни и бяха засадени в средата на октомври предходната година. Дизайнер на цветната мозайка е Ян Хулдемонд, който е бил и основен дизайнер на международно известните градини Keukenhof.

Идеята за цветната мозайка е на Посолството на Кралство Нидерландия, подкрепена е от Столичната община и е израз на другарството и партньорството на Нидерландия и България в границите на Европейския съюз.

Кметът на София Йорданка Фандъкова сподели, че с изключение на тази цветна мозайка, такива има и на други места в града. „ Нови цветни решения имаме на самото летище и по целия път до Бояна, на входа на София, на бул. „ Черни връх ” и ” Евлоги и Христо Георгиеви ”, на детелината на бул. България ” и Околовръстното ”, където са засадени над 250 хиляди лалета ” добави още тя.

С непрестанно възходящия брой на цветните решения в София, градът се подрежда измежду дребното европейски столици, които имат толкоз доста цветя освен в парковете, само че и по улиците и булевардите “, добави още кметът на столицата. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР