Министърът на земеделието Явор Гечев ще бъде на работно посещение

...
Министърът на земеделието Явор Гечев ще бъде на работно посещение
Коментари Харесай

Министър Гечев ще бъде на работно посещение в Берлин

Министърът на земеделието Явор Гечев ще бъде на работно посещаване в Германия във връзка провеждането на Международното ревю за земеделие, хранително-вкусова индустрия и градинарство „ Зелена седмица Берлин 2023 “.

В рамките на визитата си той ще взе участие и в Срещата на върха на земеделските министри, която се провежда от Федералното министерство на прехраната и земеделието на Германия. Тя ще се състои в събота (21 януари) и е на тематика „ Трансформиране на питателните системи. Световен отговор на многочислените рецесии ”. 

„ Зелена седмица Берлин 2023 “ тази година се организира в интервала 20-29 януари 2023 година Българският щанд в ревюто ще бъде открит от министър Гечев към 9 часа на следващия ден (20 януари), когато се чака той да бъде посетен от кмета на Берлин Франциска Гифай, федералния министър на прехраната и земеделието Джем Йоздемир, европейския комисар Януш Войчеховски и други публични посетители.
Страната ни е показана във форума от 14 родни производители от хранително-вкусовата индустрия.  Те ще изложат български артикули като мед, вино, млечни и месни произведения, биопродукти и други.
България взе участие в ревюто за 32-ри следващ път, като тази година щандът ни е с повърхност 198 кв. м. Събитието обичайно притегля гости от над 70 страни, което е отлична опция за показване и разпространение на необятен набор от български аграрни артикули, храни и питиета. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР