Министърът на земеделието Явор Гечев и неговият заместник Георги Събев

...
Министърът на земеделието Явор Гечев и неговият заместник Георги Събев
Коментари Харесай

Кметът Пенчо Милков се срещна с министъра и заместник-министъра на земеделието

Министърът на земеделието Явор Гечев и неговият заместител Георги Събев посетиха Русе във връзка откриването на двудневно интернационално ревю на артикули от български и румънски локални производители.

Събитието се организира в зала Арена Русе и се осъществя от земеделското министерство и Община Русе.

Участниците показват разнородни артикули, основани от Местните инициативни групи, които са финансирани по метода „ Водено от общностите локално развиване “ по Програмата за развиване на селските региони 2014-2020.

„ След визитата на ревюто съм уверен, че и обитаемоте места от Община Русе би трябвало да се обединят в Местна инициативна група (МИГ) или Местна инициативна рибарска група “, съобщи кметът Пенчо Милков.

„ Такива събития би трябвало да се случват постоянно, тъй като имаме потребност да опознаем благосъстоянието от лични артикули, които се създават в страната ни, и да ги подкрепим, като ги купуваме повече “, сподели министър Явор Гечев.

Зам.-министърът показа, че в новия програмен интервал ще се провиснал близо 550 млн. лева по метода „ Водено от общностите локално развиване “. А 250 млн. евро са планувани за фермерите по Плана за възобновяване и резистентност. В началото на идната година министерството стартира широкомащабна осведомителна акция в цялата страна, която ще показа на земеделците и производителите опциите за външно финансиране.

Специално послание към участниците в ревюто насочи и еврокомисарят по земеделието Януш Войчековски. Програмата продължи с тематичен спорен конгрес с задгранично присъединяване, отдаден на поддръжката на производителите от териториите на Местните инициативни групи и опциите за съдействие. Участие взеха представители на разнообразни институции, законодателни органи и Местните инициативни групи. 

Гости на събитието бяха още регионалният шеф на Русе Анатоли Станев и ръководителят на ръководещия орган по метода „ Водено от общностите локално развиване “ в Румъния Богдан Алеку.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР