Министърът на земеделието на Република България д-р Иван Иванов и

...
Министърът на земеделието на Република България д-р Иван Иванов и
Коментари Харесай

България и Северна Македония подписаха Меморандум за сътрудничество в аграрната област

Министърът на земеделието на Република България доктор Иван Иванов и министърът на земеделието, горите и водното стопанство на Република Северна Македония Люпчо Николовски подписаха Меморандум за съгласие сред двете министерства и за съдействие в региона на земеделието, аграрните науки, селските региони и горското стопанство. Това стана ясно през днешния ден по време на Съвместното съвещание сред държавните управления на Република България и Република Северна Македония, научи Moreto.net.

„ Този меморандум ще ни даде опция за уточнение на партньорството в аграрната област по тематики, които са предпочитани за двете страни “, съобщи министърът на земеделието доктор Иван Иванов. По думите му, срещата през днешния ден е удостоверение на желанието да се задълбочат съществуващите връзки и да се търсят съответни взаимноизгодни резултати.
Документът планува интензивно партньорство в аграрната област, посредством продан на научна и техническа информация и трансфер на експертни знания. Заложено е шерване на положителни практики, създаване и осъществяване на взаимни научноизследователски планове и трансгранично съдействие в региона на селските региони. Българската страна се ангажира да споделя своя опит във връзка с използването на Инструмента на Европейски Съюз за предприсъединителна помощ.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР