Министърът на земеделието Иван Иванов, предложен за поста от БСП,

...
Министърът на земеделието Иван Иванов, предложен за поста от БСП,
Коментари Харесай

Министърът на земеделието: Да ме свързват със СИК е инсинуация от определени кръгове

Министърът на земеделието Иван Иванов, препоръчан за поста от Българска социалистическа партия, разгласи пред "24 часа ", че не може да си изясни за какво попада като шеф на клона на СИК в Шумен в регистъра ДАКСИ от 1995 година

"Фактите са ясни - тази история е извънредно неприятна клевета. За мен е резултат от ползи на избрани кръгове, които смятат, че ще бъдат накърнени, и се стартира тази история ", споделя той. Обяснява, че по това време е студент в Софийския университет и живеел в Студентски град. По думите му скоро щяло да се разбере кои са тези кръгове.

"През годините този въпрос в никакъв случай не е бил поставян. Правени са доста инспекции, в това число и по Закона за достъп до класифицирана информация, както и инспекции от Национална агенция за приходите и други институции, които не потвърдиха нищо от тези обвинявания. Вади се единствено в моментите, когато се постави моята кандидатура за някаква държавна позиция ", изяснява той.

Допълва, че през 2013 година, когато е номиниран за зам.-министър на вътрешните работи в кабинета "Орешарски ", само че по-късно е отдръпнат поради връзката със СИК, и министър председателят, и министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев споделили, че няма никакви данни. Посочва, че и в този момент е тествано "на всевъзможни равнища моето безучастие в каквито и да е схеми и незаконни групи ". Напомня, че е бил зам.-председател на комисията по вътрешна сигурност и публичен ред, с най-голям достъп до класифицирана информация.

Пак споделям, всичко това е клевета от избрани кръгове и ще стане ясно скоро кои са те. Когато стартираме един сериозен мониторинг на министерството, ще стартират да излизат редица нелоялни практики.

напомня, че Иван Иванов е наследник на предприемача Валентин Иванов-Шошо, също обвързван със СИК и арестуван през 2000 година за рекет и похищение.

В изявлението споделя още, че към този момент е провел среща с управленията на горските предприятия и им е съобщил, че продължава започнатата при служебното държавно управление политика за непоколебим надзор при добива на дървесина. Обяснява, че им е упълномощил до края на януари да показват формула за понижаване цените на дървесината.

Обявява, че ще държи равнопостовени дребните и огромните аграрни стопани, само че главно ще се подкрепят по-дребните - каквото е записано в съдружното съглашение.

Според формалната му визитка Иванов е приключил история в Софийския университет и право във Великотърновския университет, бил е два мандата общински консултант в Шумен до 2013 година и народен представител в 42-рото и 43-тото Народно заседание. В 44-ото Народно заседание той е член и зам.- ръководител на Комисията по вътрешна сигурност и член на комисията по европейските въпроси и надзор над еврофондовете.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР