Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев се срещна с

...
Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев се срещна с
Коментари Харесай

Министър Вътев се срещна с посланика на Аржентина

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев се срещна с посланика на Аржентина Н. Пр. Алфредо Атанасов в Министерство на земеделието и храните. Двамата разискаха опциите за задълбочаване на съдействие сред двете страни в региона на земеделието и храните. В срещата взе участие и заместник-министърът на земеделието и храните инж. Мирослав Маринов.
В региона на аграрната просвета България има доста огромен потенциал и съдействие в тази област ще укрепи и развие връзките сред България и Аржентина. Според него друга област за положително партньорство са организациите на производителите в земеделието и хранителната индустрия, където производители от двете страни могат да обменят опит. Независимо, че дистанцията сред двете страни е огромно за обмяна на ноу-хау това не е проблем, сподели още министър Вътев.
Тази година за първи път Аржентина взе участие на профилираното земеделско ревю БАТА Агро в България и резултатите бяха впечатляващи, заяви Н. Пр. Алфредо Атанасов. Той посочи, че 8 аржентински компании са открили контакти с български дистрибутори и са сложили основи за взаимна работа. Посланикът осведоми, че идното назначение на комерсиално аташе на България към посолството в Аржентина ще способства за по-доброто съдействието сред двете страни.
На срещата бяха разисквани тематики от региона на земеделието, които могат да бъдат включени в дневния ред на Смесената междуправителствена комисия за двустранно икономическо съдействие, която ще се организира през септември тази година.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР