Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев издаде заповед за

...
Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев издаде заповед за
Коментари Харесай

Министърът на земеделието наказа директора на ловно стопанство Искър заради Вълка

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев издаде заповед за наказване на шефа на Териториално отделение на „ Държавно ловно стопанство Искър “.

Инж. Иван Дивизиев ще понесе наказване поради това, че не е оказал подпомагане за осъществяване на правосъдното решение за унищожаване на противозаконна сграда на територията на стопанството, оповестяват от ведомството.

Той е издал непозволено заповед, с която се лимитира прекосяването на външни лица и транспортни средства през територията на ДЛС „ Искър “ до 1 май 2024 година

Във вторник Столичната община възобнови дейностите по премахването на противозаконните постройки на Румен Гайтански-Вълка край язовир " Искър ".

Ден по-рано на мястото на ловното стопанство отиде техника на общинската компания " Софекострой ". Вратата обаче се оказа заключена с катанец, а пътят беше препречен с пикап. В завършек на сметка общината съумя да доближи до ловния хотел на компанията на Гайтански и продължи с дейностите по разрушаването.

Премахването на постройките се случва в осъществяване на решение на Върховния административен съд (ВАС), който ги разгласи за противозаконни и разпореди, че би трябвало да се разрушат.

Целият парцел закупи определението " сарай " около това, че Гайтански беше сътрудник с почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган - имат обща компания - " Уотър - Витал " - за минерална вода и ръководство на ВЕЦ-ове. През 2022 година тя бе заличена от Търговския указател. На Доган са приписани най-малко два " сарая ", които населява - един в столичния кв. " Бояна ", и един на морето - в Росенец, който е лятната му резиденция.

Гайтански, именуван още Вълка, има бизнес, обвързван със сметопочистване. Преди години компаниите му бяха монополисти в събирането на боклука в столицата, а през 2020 година Столичната община подписа нови 5-годишни контракти със свързани с него сдружения.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР