Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев инспектира възстановени участъци

...
Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев инспектира възстановени участъци
Коментари Харесай

Министър Вътев инспектира възстановени участъци от диги на „Напоителни системи край Пловдив

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев инспектира възобновени сектори от насипи на „ Напоителни системи " край Пловдив, оповестява пресцентърът на земеделското министерство.

В резултат на паднали превалявания във водосбора на р. Стряма при започване на септември бяха компрометирани сектори от дигите и бермите по промяна на реката, които " Напоителни системи " ЕАД стопанисва.

След подхванати дейности от страна на сдружението с техника и машинизация, са възобновени нарушените насипи и берми по промяна на р. Стряма в землището на с. Трилистник.

За секторите по промяна на реката в землището на с. Стряма е направена техническа документи и следва възобновяване ѝ до края на годината.

За компрометирания сектор в землището на с. Калековец все още се приготвя техническа документи и ще се подхващат дейности за възобновяване, посредством финансиране от Междуведомствена комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерски съвет.

„ Напоителни системи " ЕАД продължава да подхваща дейности за възобновяване на скъсаните берми и насипи по промяна на р. Стряма в секторите, които стопанисва, за предотвратяване от нездравословното влияние на водите.

В инспекцията участваха и регионалният шеф на Пловдив Илия Зюмбилев и заместник-председателят на Комисията по земеделието, храните и горите към Народно заседание Росен Костурков.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР